Egy „banki csalás” nevű titkos chat csoportjuk volt az FTX és az Alameda vezetőinek

spot_img

Alig néhány órával azelőtt, hogy a bahamai rendőrség őrizetbe vette volna, Sam Bankman-Fried letagadta a Twitteren, hogy benne lett volna a “Wirefraud” nevű titkos csoportos chatben – amelyben állítólag az FTX és az Alameda korábbi vezetői vettek részt.

Az információt az Australian Financial Review amerikai tudósítója írta meg először: forrást nem közölt, de Matthew Cranston újságíró szerint a tárgyalások során úgyis közzéteszik az egész Signal csoport beszélgetését.

Cranston szerint a „belső kör”, vagyis Zixia „Gary” Wang FTX társalapító, Nishad Sing FTX fejlesztő és Caroline Ellison Alameda vezérigazgató volt benne a leginkább banki csalásnak fordítható “Wirefraud” nevű csoportban.

A lap jelentése szerint közvetlenül a bukást megelőzően, a chatet arra használták, hogy titkos információkat küldjenek egymásnak az FTX és az Alameda működésével kapcsolatban.

Bankman-Fried azonban a Twitteren azt mondta, hogy ha a chat csoport híre igaz, akkor ő „nem volt tagja”, és „soha nem hallott ilyen csoportról”.

Bankman-Friednek december 13-án kellett volna megjelennie egy amerikai Képviselőházi bizottsági meghallgatáson, hogy magyarázatot adjon az FTX tőzsde összeomlására. A bahamai hatóságok azonban ma éjjel őrizetbe vették, és várhatóan kiadják az amerikaiaknak. A vádirat még nem nyilvános, de valószínűleg értékpapír-csalást és pénzmosást tartalmaznak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img