Több egyedi cím van a BNB Chainen, mint az Ethereumon

spot_img

A BNB Chain egyedi címeinek száma mostanra meghaladta az Ethereumét is, a fejlesztők tegnapi tweetje szerint.

A fejlesztők állítása szerint ezzel a BNB Chain lett a világ legnagyobb első rétegű blokklánca. A blokkláncadatok azonban azt mutatják, hogy a Bitcoin hálózat még mindig nagyobb, mint a BNB Chain és az Ethereum összesen.

Az Etherscan szerint az Ethereum jelenleg több, mint 217 millió egyedi címmel rendelkezik. Ezzel szemben a BNB Chain a BSC Scan szerint több mint 233 millió egyedi címet tud magáénak.

Ez azt jelenti, hogy a BNB Chain túlnőtte az Ethereumot.

Viszont a Bitcoin-hálózat még így is több, mint 1 milliárd egyedi címmel rendelkezik, így nagyobb, mint mindkét hálózat együttvéve.

A kijelentés a BNB Chain évértékelőjének részeként hangzott el. A bejegyzésben egyéb jelentős mérföldköveket is kiemeltek, amelyeket a BNB-hálózat az elmúlt évben elért:

a hálózat májusban elérte a napi 9,8 millió tranzakciót, majd októberben a 2,2 millió napi aktív felhasználót.

A fejlesztők a hálózat 2022-es sikerét több, idén megvalósított kezdeményezésnek tulajdonítják. A BNB Sidechain protokoll lehetővé tette a decentralizált alkalmazások fejlesztőinek, hogy alkalmazásaikat a hálózat különálló részein futtassák, csökkentve ezzel a torlódásokat és a tranzakciós költségeket.

Továbbá, a hálózat finanszírozást nyújtott a feltörekvő fejlesztő csapatoknak egy 10 millió dolláros támogatási alap létrehozásával. Ennek eredményeképp még több dApp jött létre a BNB Chain hálózatán.

Emellett bevezették az ún. “soulbound tokeneket“, amelyek lehetővé tették a felhasználók számára, hogy a pénztárcájukban nem átruházható tokeneket tartva regisztrálhassák a címüket ügyfélazonosításai (KYC) célokra. A fejlesztők állítása szerint ez növelte a BNB Chain hitelességét is az NFT és a Web3 játékosok közösségében.

Végül, a csapat a valódi növekedést az Avenger DAO elindításának tulajdonította. Ez egy olyan API, amely figyelmezteti a BNB Chain felhasználóit, ha rosszindulatúnak jelölt okos szerződésekkel lépnének kapcsolatba.

E sikerek ellenére a BNB Chaint még mindig sokan kritizálják a blokklánc közösségben, hogy túlságosan centralizált természete miatt. A hálózat idén mindössze 23 validátorral bővült, és a következő hónapokban további 60-at terveznek hozzáadni, ami segíthet abban, hogy a hálózat kevésbé legyen centralizált. Összehasonlításképpen az Ethereumnak több mint 400 000 csomópontja van.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img