Válaszolt a Binance a FUD áradatra

spot_img

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance az FTX bukása óta küzd a FUD, vagyis a félelem, a bizonytalanság és a kétségek áradatával. A tőzsde most a legújabb blogbejegyzésével igyekszik elejét venni a találgatásoknak.

A tegnap a Binance által kínaiul közzétett blogbejegyzés hét kulcsfontosságú kérdéssel foglalkozik.

Az első ezek közül az USDC kiutalások hónap eleji, ideiglenes felfüggesztése volt. Az írás elmagyarázta, hogy az USDC-BUSD token swap időszak alatt muszáj volt leállítani a kiutalásokat, hogy helyesen végbemenjen a csere, ami során a tőzsde a stabilcoin tartalékait átváltotta BUSD-re.

A következő pont azzal foglalkozott, hogy sokak szerint a tőzsdének nincs elegendő tartaléka az összes felhasználó kifizetésére. Erre a felvetésre azt válaszolták, hogy “a Binance minden felhasználói eszköze 1:1 arányban fedezett”, és hogy a pénzügyei egészségesek, mivel bőséges profitot termelnek a tranzakciós díjakon. December 16-án a CryptoQuant elemző is ellenőrizte a Binance tartalékait, és arról számolt be, hogy nem talált az FTX-éhez hasonló pénzmozgásokat.

“A Binance nem sikkasztja el a felhasználók pénzét semmilyen tranzakcióhoz vagy befektetéshez, nincsenek adósságai, és nem szerepel a hitelezők listáján sem olyan cégeknél, amelyek nemrégiben csődbe mentek”.

 – állította határozottan a Binance blogja.

A Mazars és a négy nagy könyvvizsgáló céggel kapcsolatban, amelyek korábban elutasították a kriptós cégekkel való együttműködést, azt írták, hogy az on-chain verifikáció egy új terület, ezért a könyvvizsgálók nem képesek ellenőrizni ezeket a cégeket. Megjegyezte, hogy ezek a könyvvizsgálatok jellemzően a tőzsdén jegyzett vállalatok pénzügyi helyzetének felmérésében fontosak, nem pedig a tartalék és fedezetek ellenőrzésére. Mivel a Mazars eltávolította a Binance vizsgálati jelentéseit a weboldaláról, a Binance kijelentette, hogy tulajdonképpen nem is kell pénzügyi információkat közzétennie, mivel magánvállalkozásról van szó, nem pedig tőzsdén jegyzett cégről.

“Számos joghatóságban, ahol működünk, megosztjuk a működési és pénzügyi információkat a helyi szabályozó hatóságokkal, az általuk előírt szabályok szerint”.

-írta a blog.

Az írás a Reuters arra a cikkére is válaszol, amely szerint az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálódik a vállalat ellen. A Binance kijelentette, hogy a mainstream média már jó ideje célkeresztbe vette a vállalatot. Hozzátették, hogy a világon a legtöbb megfelelőségi engedéllyel ők rendelkeznek, és ők költöttek a legtöbbet a kriptobűnözés elleni küzdelemre.

Végül a blogbejegyzés megismételte Changpeng Zhao vezérigazgató megjegyzéseit, miszerint nem a Binance tette tönkre az FTX-et; ezt ők maguk tették saját magukkal. A Binance nem tekint más tőzsdéket versenytársaknak, mondta, hozzátéve, hogy “inkább az iparági adopció előmozdítására összpontosítunk”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img