Már a bahamai felügyeletnél van az FTX 3,5 milliárd dollárja

spot_img

A Bahama-szigeteki Értékpapír Bizottság (SCB) tegnap közölte, hogy sikerült kézre kerítenie azt a 3,5 milliárd dollárnyi kriptót, amely az FTX globális hálózatának egyik fontos leányvállalatához, az FTX Digital Marketshez (FTXDM) kötődött. 

Az SCB-nek bírósági végzése volt a kriptopénzek lefoglalására – azok védelmére hivatkozva – amit akkor kapott a helyi bíróságtól, amikor novemberben kibertámadás érte az FTX-et. 

Az Értékpapír Bizottság addig tartja magánál az kriptopénzeket, amíg a Legfelsőbb Bíróság arra nem utasítja, hogy adja át azokat a pórul járt FTX felhasználóknak. A bíróság továbbá arra kérte az SCB-t, hogy ossza meg a kriptoeszközök információit az amerikaiakkal, akik a csődeljárást végzik.

Az SCB közölte, hogy “továbbra is átfogó és gondos vizsgálatot folytat az FTX csődjének okairól, a Bahama-szigeteki Legfelsőbb Bíróság utasításainak megfelelően jár el, valamint együttműködik más felügyeleti hatóságokkal, és megteszi a szükséges lépéseket az FTXDM eszközeinek megőrzése- és az FTXDM ügyfeleinek és hitelezőinek védelme érdekében.”

Az ügyvédek becslése szerint az FTX vállalatai százezer és egymillió közti hitelezőnek tartoznak, az 50 legnagyobb hitelező pedig 3,1 milliárd dollárral károsult eddig. 

Az FTX volt vezérigazgatóját, Sam Bankman-Friedet a múlt héten adták ki az Egyesült Államoknak a Bahamákról, ahol egy hosszú, nyolc vádpontot tartalmazó vádiratot fognak ellen benyújtani. A vádak között van csalás és összeesküvés is . Két társa, Caroline Ellison, az Alameda Research vezérigazgatója és Gary Wang technológiai vezető már bűnösnek vallotta magát a saját vádjaikban és segítik az amerikai hatóságok munkáját.

Bankman-Fried jelenleg házi őrizetben van szülei kaliforniai otthonában, amíg a tárgyalásra vár. Az amerikai bíróság óvadék ellenében szabadlábra helyezte, az óvadékot pedig Bankman-Fried háza fedezi, 250 millió dollárig.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img