A bitcoin még soha nem volt ennyire közel a Holdhoz

spot_img

A hétvégén is tovább feszegette határait a bitcoin, ami szombaton egészen 23 300 dollárig emelkedett.

Az újév óta tartó, 16 500 dollárról induló rally eddigi csúcspontja egy kriptósok számára szimbolikusnak is tekinthető csillagászati jelenséggel esett egybe. A Hold 993 éve nem járt ilyen közel a bolygónkhoz, és 345 évig nem is fog ennyire visszatérni.

A bitcoin emelkedésében továbbra is fontos szerep jut az elmozdulás fenntarthatóságában kételkedő shortolóknak, akiknek a likvidálása újra és újra segít egy-egy szinttel feljebb tornászni az árfolyamot.

A következő nagyobb short szintek 23 500 és 25 500 dollár környékén alakultak ki.

Az elemzők véleménye továbbra is rendkívül megsztott abban, hogy már elértük-e az aljat, és az új bika piac kezdetén járunk, vagy ez csak egy újabb rövid távú kitörés a következő visszaesés előtt.

Abban viszont már általában egyetértés van közöttük, hogy ha meg kellene húzni egy határvonalat, akkor az a 2017-es csúcs környékén lenne, ami az egyes tőzsdéken lévő kisebb eltérések miatt számszerűsítve valahol a 19 500 dolláros régió környékére esne.

Ez a szaggatott piros vonallal jelölt szint az, ahonnan 2020 novemberében egy nagy lendületet véve egészen 64 000 dollárig emelkedtünk, és ugyancsak ez volt az, aminek a környéke a nyár folyamán, egészen az FTX összeomlásáig egy szilárd alapot biztosított a BTC-nek.

Ha a hetek óta tartó emelkedés véget ér, és kezdetét veszi egy a felfelé tartó trendekben is teljesen természetes korrekció, a további emelkedésben reménykedőket az segítené, ha a bitcoin képes lenne efelett maradni.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img