Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Coinbase

Másfél évvel ezelőtt, 2021 augusztusában szerzett működési engedélyt Japánban a Coinbase. Anno, Japán legnagyobb pénzintézetével kötött megállapodás segítette az amerikai kriptotőzsdét, hogy piacra léphessen a szigetországban. A szerda délelőtti hírek viszont már arról szóltak, hogy a Coinbase leállítja működését Japánban “kedvezőtlen piaci körülményekre” hivatkozva.

Genesis

Péntek hajnalban csődvédelmi eljárást kért maga ellen a Genesis.

Inlock

Az Inlock helyreállítási és szerkezetátalakítási tervének megfelelően 2023. január 20-án elindul az ILK token ökoszisztéma helyreállítási folyamata. 

1inch

A decentralizált tőzsde aggregátor, a 1inch, hivatalosan is bemutatta a 1inch Hardware Wallet-et. A tárca jelenleg még a fejlesztés utolsó szakaszában van, várhatóan ebben az évben fog debütálni. Az 1inch Alapítvány támogatásával fejlesztette a hardvertárcát egy független csapat, akik a 1inch-en belül dolgoznak rajta.

FTX

A Wall Street Journal-nak nyilatkozott az FTX kriptotőzsde új vezérigazgatója és elmondta, hogy már létrehozott egy munkacsoportot, ami az FTX újraindításának lehetőségeit fogja vizsgálni.

Nexo

Már korábban is megvádolta a SEC a Nexo-t azzal, hogy elmulasztotta regisztrálni lakossági kamatozó tárca termékét az USA-ban, amit 2020 júniusától kezdődően kínált az amerikai befektetőknek. A szabályozó hatóság szerint, a Nexo Earn Interest terméke egy olyan értékpapír volt, amely nem mentesülhet a szövetségi értékpapírtörvények alól.

Piaci zanza

A bitcoin elmúlt hétvégén történt árfolyam ugrását egy kedvező fejlemény is támogatta. Justin Sun, a Tron alapítója úgy nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek, hogy segítséget nyújtana a bajba került Genesis-nek, pontosabban a cég anyavállalatának számító Digital Currency Group-nak (DCG). 

A héten több kisebb és nagyobb horderejú gazdasági eseményre is számítani lehetett. Ami a jó öreg USA-t illeti, a hét minden napjára jutott 1-2 jegybanki tisztviselő, aki elmondta véleményét a gazdaság helyzetéről, és utalt a február 1-én esedékes kamatemelés kimenetelére.

Január közepén az utolsó észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász is közzétette december havi frissített bányászati jelentését, amelyekből többek közt megtudhatjuk, hogy mennyi BTC-t bányásztak és milyen hatékonysággal tették mindezt az elmúlt hónapban.

A japán jegybank a szerda hajnali órákban tette közzé nyilatkozatát, ami szerint nem változtat az eddigi politikáján.

Saját tőzsdét indítana a bedőlt Three Arrows Capital (3AC) két egykori vezetői. Su Zhu és Kyle Davies egy éve még a kripto iparág legbefolyásosabb szereplőiként voltak nyilvántartva. Az általuk vezetett 3AC látszólag nem tudott hibázni, a 2021-es bika piac több nagy nyerőjében (AVAX, AAVE, SOL, LUNA) és befutott vállalkozásában (Deribit, BlockFi) is jelentős kitettséggel rendelkeztek.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Bitcoinbányászindex-jelentések

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img