Jegybanki bejelentések hozhatják újra mozgásba a piacot

spot_img

A hét második felében több fontos esemény lehet hatással az árfolyamok alakulására. A legnagyobb figyelmet az amerikai jegybank mai kamatdöntő ülése kaphatja, ami magyar idő szerint szerda este 20:00-kor veszi kezdetét.

A szakértői várakozások kiugróan magas, 97.75%-os egyetértést mutatnak abban, hogy 0.25%-os emelésre kerül bejelentésre. Ha így lesz, a hivatalos szám közzétételénél nagyobb reakciót válthat ki a szervezet elnökének 20:30-kor kezdődő sajtótájékoztatója, ahol minden jövőbeli szigorításra, vagy enyhítésre utaló kifejelentésére hevesen reagálhatnak a piacok.

Csütörtökön két másik, a brit (13:00) és az Európai Központi Bank (14:15, 14:45) tart ugyancsak kamatdöntő bejelentést, majd sajtótájékoztatót.

A hetet pénteken 14:30-kor az amerikai munkanélküliségi adatok közzététele zárja.

A fenti időpontokban rövid távon jelentősebb kilengésekre lehet számítani, amelyek a kripto piacra is átgyűrűzhetnek.

A bitcoin 40%-os emelkedéssel zárta a januárt. Az elmúlt 10 év grafikonján eddig csak 4 alkalommal figyelhettünk meg hasonló esetet, vagyis hogy egy zuhanó trendből hirtelen ennyire intenzív emelkedésbe váltson az árfolyam, és rögtön a lefelé mutató trend utolsó piros gyertyája fölött zárja az adott havi kereskedést.

Amint a képen is látható, a nagy erőt sugalló kitörés két esetben rövid időn belül további zuhanásba torkollott (2-es pont: -73%; 3-as pont -59%), 2 viszont egy újabb, legalább 1 negyedéven át tartó emelkedő trend kezdetét jelentette (1-es pont: +24 000% ; 4-es pont +62%).

Megújult a KriptoSuli, az új változat már hangoskönyv formában is elérhető. További részletek ezen az oldalon.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img