Elmaradhat a márciusi kamatcsökkentés, eséssel reagált a piac

spot_img

Az amerikai jegybank elnöke a tegnapi kamatdöntő ülés után a váratlan kijelentést tett. Míg korábban több elemző is arra számított, hogy márciustól talán csökkenteni fognak az 5.5%-os alapkamaton, az esti sajtótájékoztatón egy ennek épp az ellenkezőjére utaló mondat hangzott el:

“Márciusban még nem feltétlen lesznek megfelelőek a körülmények a csökkentésre.” 

A magasan tartott kamatok miatt erőre kaphat a dollár, ami hátráltathatja a tőzsdei piacok növekedését. A 20:45-kor tett kijelentés hatására a hagyományos és a kripto piac is esni kezdett.

Érdekesség, hogy a kamatdöntő ülés kapcsán hivatalosan kiadott közleményből “Az amerikai bankrendszer stabil.” mondatot is kihúzták. Ez, az utolsó, decemberi ülésen még a dokumentum második bekezdésének elején szerepelt.

A történtek után érdemes lehet majd odafigyelni az elmúlt napokban jelentősen mérséklődő Grayscale eladások további alalkulására. Vajon megijednek-e az intézményes bitcoin befektetők?

A Blackrock (fekete), Fidelity (zöld) és Grayscale (szürke) ETF-ek bitcoin vásárlásai és eladásai

Az ETF-ek három egymást követő kereskedési napon voltak netto vásárlói a BTC-nek, ami rekordot jelent a hagyományos tőzsdéken elérhető termékek indulása óta. Hogy a negyedik nap is összejött-e, az a következő órákban derülhet ki. Cikkünk írásáig a két zászlóshajónak számító Blackrock és Fidelity még nem tették közzé a tegnapi adataikat.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img