Ethereum Shanghai: kis csúszással érkezik a blokklánc következő frissítése

spot_img

Egy hónapos csúszással érkezhet az Ethereum következő frissítésére. Az év elején még március közepére tervezett Shanghai forkra végül április első, vagy második hetében kerülhet sor.

A Shanghai az Ethereum egyik legnagyobb hiányosságát fogja orvosloni, nevezetesen a 2020 decembere óta stake-elhető tokenek és az azokért megszerzett kamatok szabad visszavonását. A más blokkláncoknál alapfunkcióinak számító szolgáltatás eddig technikai okokból hiányzott az Ethereumból, ami az utóbbi időszakban történetének eddig legnagyobb átalakulásán (Ethereum -> Ethereum 2.0) ment keresztül.

Akárcsak az ezt megelőző lépéseknél, a fejlesztők itt is nagy körültekintéssel járnak el, hogy véletlenül se veszélyeztessék a 190 milliárd dolláros hálózat működését.

A Shanghai-t felvezető eddigi tesztek sikeresek voltak, a főpróbának tekinthető Shapella fork időpontja pedig tegnap került rögzítésre. A tervek szerint ezt március 14-én fogják végrehajtani, és ha ezen minden rendben lezajlott, akkor 3-4 héttel később, vagyis április első, vagy második hetében kerülhet sor az Ethereum fő hálózatán történő élesítésre.

Jelenleg a teljes ethereum mennyiség ~13%-a van staking szolgáltatásokban letétbe helyezve. Habár egyes elemzők szerint ez rövid távon, a felszabadulás lehetővé válása után akár egy kicsit vissza is eshet (egyes befektetők dönthetnek úgy, hogy elviszik az elmúlt 2 évnyi stake-elés során kapott profitot), de közöttük is konszenzus mutatkozik abban, hogy hosszabb távon ez az arány a többszörösére is növekedhet.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img