Az ígéret szép szó (ha megtartják úgy jó)

spot_img

Múlt hónapban írtunk arról, hogy az Egyesült Királyságban a kereskedelmi bankok korlátozni fogják ügyfeleik kriptovalutákhoz való hozzáférési lehetőségeit csalással és volatilitással kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva. Ahogyan ezt megígérték, be is tartják! Szinte az összes angol bank letiltotta a hitelkártyával történő kriptovaluta vásárlásokat. 

Az Egyesült Királyság bankjai, köztük az HSBC Holdings és a Nationwide Building Society is betiltja a lakossági ügyfelek részéről a hitelkártyával történő kriptovaluta vásárlásokat. A Bloomberg március 2-i cikke szerint a vásárlási korlátozás egyfajta válaszlépés az Egyesült Királyság szabályozóinak figyelmeztetéseire és a kriptoipart övező botrányokra.

A Nationwide jelentése szerint napi 5000 angol font (GBP) limitet engedélyez sima bankkártyás kriptovaluta vásárlásra, míg a hitelkártyákkal történő tranzakciók többé már nem lesznek elérhetőek.

Az HSBC ügyfelei már a múlt hónapban sem tudtak vásárolni kriptovalutákat hitelkártyájukkal. “Ennek oka az ügyfeleket érintő lehetséges kockázatok” – írta a HSBC. A bankok mindent esetben a Financial Conduct Authority (FCA) által kiadott figyelmeztetésekre hivatkoztak, köztük a kriptoeszközökkel kapcsolatos kockázatokra.

Az Egyesült Királyságban a Santander, a Natwest Group és a Lloyds Banking Group is korlátozza már valamilyen formában a kripto szolgáltatásokat. A legtöbb korlátozás a Binance kriptotőzsdét célozza. Az HSBC még 2021 augusztusában tiltotta le a Binance felé történő hitelkártyás fizetéseket, a tőzsde szabályozási státuszával kapcsolatos aggodalmakat szem előtt tartva.

Egyelőre úgy néz ki, hogy az Egyesült Királyság hatóságai nem kímélik a kriptos cégeket. Az FCA februárban egy olyan szabályrendszert javasolt, amely két év börtönbüntetéssel is sújthatja a kripto cégek vezetőit, ha nem teljesítenek bizonyos kriptovaluták promotálásával kapcsolatos feltételeket. A pénzügyi hatóság azt is közölte, hogy minden kriptotőzsdei szolgáltatónak, beleértve a kripto ATM-ek üzemeltetőit is, regisztráltnak kell lennie a szigetországban és meg kell felelnie a pénzmosási szabályoknak.

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Az angol bankok többsége nemet mond a kriptovalutákra

/cointelegraph, fca/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img