Elcsúsztatnák Sam Bankman-Fried tárgyalását

spot_img

Sam Bankman-Fried ügyvédei közölték, hogy szükség lehet az október 2.-ra kitűzött büntető per elhalasztására. SBF ügyvédei arra hivatkoztak, hogy a bizonyítékok jelentős részét még mindig nem látták, valamint február végén még bővítették a vádiratot. Ezért még több időre van szükségük a bizonyítékok alapos áttekintéséhez és a védelem előkészítéséhez a közelgő tárgyalásra.

Miután Sam Bankman-Fried kriptotőzsdéje, az FTX novemberben megbukott és decemberben letartóztatták őt, 8 vádpontban állt volna bíróság elé. Ez február végén még további néggyel bővült, többek között árutőzsdei csalással és tiltott politikai adományozással. A büntetőper mellett két polgári pert is indítottak ellene, a CFTC és a SEC kezdeményezésére, csalás miatt. Ezekben az ügyekben a tárgyalásokat elhalasztották a büntetőper utánra.

A jelentések szerint SBF-re akár 40 év börtönbüntetés is várhat rá, ha bűnösnek találják többrendbeli csalás elkövetéséért.

Az első letartóztatása után Bankman-Fried ártatlannak vallotta magát, és 250 millió dolláros óvadék ellenében szabadulhatott a tárgyalásig. Az FTX társalapítója, Gary Wang és az Alameda ex-vezérigazgatója, Caroline Ellison már bűnösnek vallotta magát többrendbeli csalásban és más bűncselekményekben. Wang és Ellison most a manhattani amerikai ügyészségnek segít a Bankman-Fried elleni büntetőeljárásban.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img