Az FTX újabb áldozata: bezár a Silvergate

spot_img

A Silvergate Bank éppen egy hete jelezte az amerikai tőzsdefelügyeletnek, hogy likviditási problémákkal küzd, a tegnap késő esti órákban pedig már azt, hogy nem is folytatja tovább és végérvényesen felfüggeszti tevékenységét.

A Silvergate egyike (volt) az Egyesült Államok két kifejezetten kriptobarát bankjának, ami az iparág több ismert szereplőjének garanált lehetőséget a dollár alapú be- és kifizetések fogadására / végrehajtására.

Az esti bejelentés értelmében a pénzintézet anyacége minden banki eszközét és befektetését felszámolja és az ebből befolyó pénzt visszautalja a még nála lévő betéteseknek. Ezt követően “a saját technológiai és adózási eszközeik” üzemeltetésére fognak koncentrálni.

A bankot az FTX tavalyi csődje rengette meg, ami több mint egymilliárd dolláros veszteséget okozott számukra. Ennek viszont nem csak ártatlan elszenvedői lehettek, az intézmény ellen már korábban indított vizsgálatok alapján feltételezhető, hogy a vezetés a kockázatokat figyelmen kívül hagyva hozott befektetési döntéseket és működött együtt a novemberben bebukott tőzsdével.

Az ügy kapcsán máris több kripto szkeptikus politikus jelezte, hogy ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a kripto veszélyes és még szigorúbban kellene szabályozni. Hivatalos szabályozás azonban továbbra sincs, az ágazat képviselői évek óta lobbiznak Washingtonban a kripto törvények megszületéséért.

A Silvergate bezárása elvileg már nem érint egyetlen nagyobb kripto tőzsdét sem, az érintettek a múlt héten jelezték, hogy megszakították a vele való kapcsolatukat. Többen a másik kripto barát és New York-i székhelyű Signature Banknál folytatják tovább a tevékenységüket.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img