Bajnokok logója: elfogyott a kriptós főszponzor pénze, pont a BL-döntőn nem lesz látható a márkanevük

spot_img

Ma este 9 órakor veszi kezdetét a 2023-as UEFA-bajnokok ligája-döntő. A sorozat végső összecsapása a világ egyik legnézettebb sporteseménye, amit egyes becslések szerint 400 milliónál is többen izgulhatnak végig.

  • Tedd izgalmasabbá az esti döntőt és használd ki az ingyenes fogadási ajánlatot. Csak három kérdésre kell válaszolnod, hogy részesedhess a 10 millió forintos díjalapból. Befizetni nem kell! További részletekért kattints erre a linkre.

Sok brand csillagászati összegeket hajlandó kifizetni azért, hogy a logójuk megjelenjen az esti a mérkőzésen. Ehhez a legbiztosabb helyet a csapatok mezei jelentik. A meccs legszebb pillanatait megörökítő felvételek jó eséllyel bejárják majd az egész világot, ami további nézettséget és forgalmat generálhat az érintett márkák termékeinek.

A ma esti Manchester City – Inter Milan találkozó egyik fő mezszponzora egy kriptós cég, a DigitalBits is lehetett volna, ha nem fog ki rajtuk a kripto piac tavaly bekövetkező hatalmas visszaesése. A DigitalBits egy márkajelzéssel ellátott kriptovaluták és digitális eszközök (NFTK-k) kibocsátásával foglalkozó vállakozás, ami már több ismertebb kriptós céggel, illetve focicsapattal (Inter Milan, AS Roma) és sportolóval (David Beckham, Francesco Totti, Di Giannantonio) is együtt dolgozott.

Az Inter Milannal egészen olyan szintre jutott a kapcsolatuk, hogy 2022-ben alá is írtak egy megállapodást. A Digitalbits 85 millió eurót kínált fel azért, hogy a következő években az Inter Milan fő mezszponzora legyen. A csapat vezetése elfogadta az ajánlatot.

A szerződés részeként a Digitalbits elkezdte volna létrehozni a csapat digitális identitását. Ez magába foglalta volna az elektronikus formában kiadott rajongói ajándéktárgyak bevezetését, illetve a digitális fizetési módok (kriptovaluták) mélyebb integrálását is, amit az Inter Milan meccsekre szóló belépők vásárlására, és a csapat online és offline boltjaiban való fizetések támogatására szerettek volna kiterjeszteni.

A tervekbe azonban belerondított a medve piac, vagyis a kripto iparág 2022-es mélyrepülése. Bár maga az év is egy általános eséssel vette kezdetét, a dolgok azután fordultak igazán rosszra, miután 2022 májusában bedőlt a Terra Luna, a 10 legnagyobb kripto projekt egyike.

A már első körben is több tízmilliárd dolláros kárt okozó összeomlás hullámai az ezt követő hónapokban egymás után temették maguk alá az ágazat ismert szereplőit, az eseménysorozat fináléjaként pedig novemberben a második legnagyobb kripto tőzsde, az FTX is csődbe jutott.

A történtek a holland székhelyű DigitalBits-et is érzékenyen érintették. A tervezett együttműködéseik elmaradtak, a cég anyagi tartalékai pedig az erős kriptós kitettségük miatt jelentősen visszaestek. Pénz hiányában nem tudtak eleget tenni az Inter Milannal kötött megállapodásuknak sem, az FTX novemberi összeomlásakor esedékessé váló 17 millió eurós részletet már nem tudták a csapat számára átutalni.

Az Inter Milan a klub részvényeseinek tavaly év végi ülésén jelentette be, hogy felmondja a DigitalBitsel való együttműködést, igaz ennek ellenére még hónapokig láthattuk a cég logóját a csapat mezein.

A ma esti Bajnokok Ligája-döntőre viszont sikerült a klubnak egy új szpozort találnia, így a DigitalBits már biztosan lemarad a fináléról. Bár egyes források szerint egy felnőtt oldal egy 6 éves főszponzori megállapodásért 100 millió eurót is fizetett volna nekik, végül a Paramount+ streaming szolgáltató lett a kiválasztott, aminek 10 millió eurót ért meg, hogy a neve ma este (illetve egy Torino ellen vívott bajnoki találkozón) ott viríthasson a fiúk mellkasán.

Az Manchester City – Inter Milan Bajnokok Ligája-döntő 10 millió forintos díjazású, ingyenes tippjátékához ezen a linken tudsz csatlakozni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img