25 000 dollár alatt a Bitcoin, utoljára három hónapja volt ilyen

spot_img

A bitcoin árfolyama 4%-ot zuhant miután az amerikai jegybank bejelentette, hogy egyelőre szünetelteti a kamatlábak emelését, de megelőlegezte, hogy az év későbbi szakaszában további kamatemeléseket jöhetnek.

Ezzel a bitcoin árfolyama március 17. óta először esett a 25 000 dolláros szint alá, amihez nem csak a FED, de a tőzsdefelügyelet nyomásgyakorlása is kellett.

Ezen a héten még a bitcoin a 26 ezer dollár környékén tartotta magát, a piac pedig küzdött a SEC által a kriptotőzsdék nagyágyúi – a Coinbase és a Binance – ellen indított eljárásával és a növekvő makrogazdasági bizonytalansággal.

A meredek áresés nagyjából három órával azután érkezett, hogy a Federal Reserve bejelentette, hogy szünetelteti a kamatemeléseket, miután 15 hónapig folyamatoson kamatot emelt a kiugró infláció letörésére.

Bár a piac nagyjából számított a kamatemelési szünetre, a Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) nyilatkozata további jövőbeli kamatemelésekre utalt, ami jellemzően tompítja a befektetők izgalmát az olyan kockázatos eszközök iránt, mint a kriptopénzek.

Az eToro piaci elemzője, Josh Gilbert szerint Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke elég világossá tette, hogy ez csak egy átmeneti szünet, ami hosszú távon további gondokat jelenthet a Bitcoin számára.

“A kockázatos eszközök, köztük a bitcoin idei felfutása arra a várakozásra épült, hogy az infláció csökkenni fog, a kamatlábak pedig tetőzni fognak, majd elkezdődik a csökkentésük” – mondta Gilbert.

“Az infláció jó irányba mozog, de Jerome Powell megjegyzései azt jelzik, hogy a kamatlábak hosszú ideig magasak maradhatnak, ami a bitcoint hátráltatja”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img