Az eltűnt tengeralattjárón volt a Titanic NFT egyik készítője is

spot_img

Az eltűnt Titan tengeralattjáró fedélzetén tartózkodó öt személy egyike, Paul-Henry Nargeolet egy Web 3.0 céggel dolgozott együtt egy Titanic-témájú NFT-kollekció elindításán.

Az NFT-kollekciót elmondásuk szerint azért indították el, hogy „ünnepeljék, emlékezzenek és megőrizzék a hajó és utasainak emlékét”.

Nargeolet-t a Titanic szakértőjeként tartották számon, valamint ő és vállalata volt a híres hajóroncs mentési jogainak tulajdonosa is. A Nargeolet tulajdonában lévő cég, az RMS Titanic Inc. június 21-én adott ki egy közleményt, amiből kiderült, hogy alapítójuk a Titanon tartózkodott.

Nargeolet cége a Titanic emlékének gondozásában, ereklyék felkutatásában és felszínre emelésében, valamint expedíciók és kiállítások szervezésében volt érdekelt.

Az NFT projekt keretében az NFT tulajdonosok tagjai lehetnek egy szervezetnek, a Titanic Örökségének Tanácsának, ahol lehetőségük van kivenni a részüket az emlékek ápolásából, a kutatásokból és a műtárgyak felkutatásából valamint bele tudnak szólni  kulcsfontosságú döntésekbe. 

Az NFT kollekciót a hongkongi Artifact Labs segítségével adták ki.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img