spot_img

Feltörték a Discordot, de nem AZT, hanem egy másikat

spot_img

Több mint 750 000 felhasználó adatait szerezhette meg az a hacker, aki feltörte a Discord.io oldalát.

Ez nem az általunk is használt hivatalos Discord chat weboldala, hanem egy ahhoz kapcsolódó szolgáltatásé. Az app egyedi Discordos meghívók használatát teszi lehetővé, amivel a sablon (pl.: https://discord.gg/DwnstcF ) helyett valamilyen más, könnyebben olvasható linkkel lehet az embereket belépésre invitálni.

A már több mint 5 éve működő Discord.io-tól kiszivárgott adatok felhasználóneveket és hozzájuk tartozó jelszavakat, valamint email címeket is tartalmazhatnak.

Bár a támadásban érintett 750 000 fő az összes Discord felhasználó mindössze csak egy kis százalékát jelenti (az elmúlt hónapban 150 millióan léptek be a Discordra), mégis visszaélésekre és személyes szerverekre való belépésre adhatnak lehetőséget az ellopott információk.

A Kripto Akadémia nem használta a Discord.io-t, így rajtunk keresztül senkit sem érinthetett a támadás, de ha valaki attól tart, hogy valamilyen módon mégis találkozhatott a szolgáltatással, a biztonság kedvéért változtassa meg a Discordos azonosítóját és jelszavát.

spot_img
spot_img