Vigyázz, ezzel a Google trükkel ellophatják a kriptóidat

spot_img

Az elmúlt hetekben egy új kriptós csalási forma kezdett elterjedni, aminek könnyen áldozatul eshetnek a figyelmetlen kripto tulajdonosok.

A trükk lényege, hogy a csalók egy hirdetést vásárolnak, amivel egy ismert kriptós oldalt kezdenek reklámozni. Mivel fizettek érte, a szponzorált tartalmat a Google kiemeli és az első helyen teszi közzé a találatok listájában.

A meghirdetett linkkel semmi probléma nincs, az URL tökéletesen megegyezik az alkalmazás lentebb is megjelenő eredeti (nem szponzorált) webcímével.

Ha viszont rákattintunk a szponzorált találatra, akkor már nem az ott látott címre, jelen esetben a Defillama oldalára jutunk, hanem az azt meghirdető marketing cég átirányításán keresztül egy csalók által üzemeltetett weboldalra. Itt már sokféle módon, például egy klónozott oldallal (az általunk eredetileg keresett oldal tökéletes másolatával) verhetnek át és csalhatják ki tőlünk a tárcánkhoz való hozzáférést.

Kriptós témákban tehát mindig érdemes fokozottan odafigyelni, és véletlenül sem rákattintani a szponzorált hirdetésekre. Ebben segítségünkre lehet a rekláblokkoló pluginek használata, illetve az is, ha a gyakran látogatott oldalakat soha nem a Google-ből, hanem a kedvenceink közé lementve és onnan kikeresve látogatjuk meg.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img