Visszajön-e a sírból a bitcoin árfolyama?

spot_img

A bitcoin ezer dolláros emelkedéssel vágott neki a novembernek. Ha a mindenszentek rally tovább folytatódik, az árfolyam ismét megvetheti a lábát a másfél éve elhagyott 35 000 – 69 000 dolláros tartományban.

Mindez azért lehet fontos, mert ha kinagyítunk, a jelenlegi akció akár a vadabb spekulációk előtt is kaput nyithat.

Bár csak néhány múltbéli példát vizsgálhatunk, a bitcoin a korábbi tapasztalatok alapján ezen a kritikus ponton áttörve akár egy újabb nagyobb lépést is tehet felfelé, mielőtt korrigálna, majd végleg ráállna a következő rekord árfolyamhoz vezető emelkedő trendre.

Mindehhez persze az emelkedés folytatására lenne szükség, amit továbbra is a Blackrock Bitcoin ETF-el kapcsolatos várakozások fűthetnek. Egyre többen számítanak rá, hogy a hatóságok 2024 első negyedévében megadják az induláshoz szükséges engedélyt, amivel a bitcoin a hagyományos piacokon is elérhető befektetési eszközzé válhat.

Míg a legtöbb alt csak szerényebben követte le a bitcoin tegnapi emelkedését, az elmúlt hetek sztárjának számító Solana szerdán ismét nekilódult és 42%-os pluszban is járt hétindító árfolyamához képest. A kriptovaluta ezzel visszatért a korábban vele szoros kapcsolatokat ápoló kripto tőzsde, az FTX tavalyi összeomlását megelőző árfolyam szintre.

Az FTX a Solana 2022-es Breakpoint konferenciája alatt ment csődbe. A nagy visszatérésre szintén az éppen ezen a héten megrendezett 2023-as Breakpoint alatt került sor.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img