Naná, hogy a GTA 6 bemutató nézettségére is lehet kriptóval fogadni

spot_img

A Rockstar Games az éjszakai órákban tette közzé a Grand Theft Auto 6 bemutatóját. A játék minden idők egyik legsikeresebb játékának, a GTA 5-nek a folytatása, így hatalmas várakozások előzték meg a trailer érkezését.

A játék előző része, a filmekbe illő egyjátékos történettel és folyamatosan frissülő többjátékos kalandokkal támogatott GTA 5 a 2013-as megjelenése óta szinte minden iparági rekordot megdöntött. Már a kiadás napján 800 millió dolláros bevételt termelt, a harmadikon pedig átlépte az egymilliárdos álomhatárt. Jelenleg 8 milliárd dollárnál és több mint 190 millió eladott példánynál tart.

A hatodik rész 2025-ben jelenhet meg, bár egy ilyen grandiózus projektnél könnyen előfordulhatnak további csúszások.

A gamerek által epekedve várt játék bemutatója kapcsán már fogadások is köthetők a Polymarketen, a legnagyobb kriptós “predikciós” piactéren, vagyis egy olyan helyen, ahol a való életben bekövetkező események kimenetelére lehet fogadásokat kötni.

A GTA 6 trailer kapcsán feltett kérdés így szól:

A játékot fejlesztő Rockstar csatornájának eddigi legnézettebb videója a GTA 5 bemutatója volt, ami 93 milliós nézőszámot ért el. Ezt 12 év alatt sikerült összehozni, így a 600 millió erről a szintről egy elég nagy előrelépést jelentene.

A GTA 6 bemutatója a kedd reggeli órákban, ~5 órával a trailer megjelenése után 35 milliós nézettségen áll.

A 600 millió megtekintés elérését az is nehezítheti, hogy számtalan más fiók is átvesszi az itt közzétett tartalmakat, ami a hivatalos csatorna statisztikáit ronthatja. Bár a nagy képet tekintve így valószínűleg még több emberhez jut majd el a  videó, a fogadásba kizárólag a Rockstar fiókján mért nézettség számít bele.

Ennek megfelelően jelenleg nem sokan adnak esélyt az IGEN végkimenetelű fogadás győzelmére.

A Polymarketen “részvényeket” vehetünk egy fogadásból. Ha lezárul egy fogadás, minden részvény 1 dollárt fog érni, amit a győztes (IGEN / NEM) oldal tulajdonosai válthatnak pénzre. Akik a GTA 6 fogadáson a fenti kép alapján IGENnel szavaznak, 1 centért vehetik meg a részvényeket, a NEMre szavazók 99 centért.

Ezek az arányok a beérkező fogadásokkal folyamatosan változhatnak. A mostani értékekből jól látható, hogy az IGEN oldal már egy kisebb téttel is hatalmasat, akár 100-szoros pénzt kaszálhat, de lássuk be, kicsi az esélye a sikerre. A NEMek ezzel szemben biztos nyertesnek tűnnek és részvényenként 1 centtel gazdagodhatnak, ha viszont mégis tévednének, óriási buktára számíthatnak.

A fogadóknak nem feltétlen kell kivárniuk a fogadás végét. Ha a nap során az arányok változnak, akár menet közben is eladhatják a részvényeiket és zsebre tehetik az addig megszerzett profitot, vagy ha a rossz oldalon állnak, limitálhatják a veszteségeiket.

A felhasználók feltételes megbízásokat (limit order) is megadhatnak, amik csak akkor teljesülnek, ha az IGENek és NEMek aránya elér egy általuk előre meghatározott értéket.

A Polymarket tehát sokféle módon kínál lehetőséget a fogadásban való részvételre, de hogy milyen arányok mellett és mennyit érdemes kockàztatni, azt mindig a felhasználónak kell mérlegelnie.

A GTA 6 bemutatója kapcsán eddig “csak” ~100 000 dollárt tettek kockára a felhasználók, de az oldal aktívabb, például politikai témákat, vagy környezetvédelmet feszegető fogadásain már több millió dollár sorsa forog kockán.

A Polymarket néhány hónappal ezelőtt a Titan tengeralattjáró katasztrófája kapcsán vált igazán felkapottá. Akkor sok bírálat érte a platformot, mert az utasok életére és a mentőakció kimenetelére is lehetett rajta fogadásokat kötni. Ezek a predikciós piacok / fogadások szintén több millió dolláros forgalmat bonyolítottak.

Nyereményjáték: 4k QLED Samsung TV-t nyerhetsz karácsonyra a Bybit és a Kripto Akadémia közös játékán

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img