A sátán leheletével lopnak kriptót a tinderes csajok

spot_img

Az Egyesült Államok kolumbiai nagykövetsége figyelmeztetést adott ki, miután novemberben és decemberben 8 amerikai állampolgár vesztette életét online társkereső alkalmazásokhoz köthető bűncselekményekben. A gyanús halálesetek nem szándékos gyilkosságok voltak, hanem a helyiek által a “sátán leheletének” nevezett rablások következményei.

Az áldozatul eső célpontok általában külföldiek, vagy gazdagnak tűnő kolumbiai férfiak, akik a Tinderen vagy más társkereső alkalmazásokon keresnek partnert. Ha találnak egy nőt, az a randijuk során ételt vagy italt kínál nekik, amibe erős nyugtatószereket vagy  igazságszérumot csempésznek.

A sátán lehelete elnevezés a rablások során gyakran használt szer (Scopolamine) eredetére utal, amit egy hazánkban nem honos fa (Borrachero) virágából nyernek. Egyes beszámolók szerint már a virág harangjának megszaglászása, vagy a por bőrrel való érintkezése is kábító hatású lehet. A gyógyászatban, kontrollált mennyiségben tengeribetegség elleni nyugtató tapaszokat készítenek belőle.

Az elkábított áldozatot ezután kirabolják, elveszik a pénztárcáját és telefonját, vagy egyszerűen csak megkérdezik tőle a bankkártyájának PIN-kódját és a kriptopénztárcájának jelszavait.

Ha a rablók túl sokat tévednek az adagolásban, az tragikus következményekkel járhat. A képen az egyik áldozat Paul Nguyen és az őt lépre csaló nő látható, akiről a halála előtti órákban még egy fényképet posztolt a közösségi oldalára. Ezt a bandát nem sokkal később letartóztatták.

A rablásokban érintett Tinder társkereső app szintén figyelmeztetést adott ki, amiben azt javasolja, hogy a találkákat csak nyilvános helyre szervezzék a felhasználói és hogy lehetőség szerint osszák meg ismerőseikkel, hogy hová és kivel mennek találkozóra. “Ha bármi furcsának tűnik, azonnal fejezzük be a randit.”

Az ilyen rablások persze nem újkeletűek, az italokba kevert szerek használata sajnos már rég bevált gyakorlatra tekint vissza. A társkereső alkalmazások ugyanakkor nagymértékben leegyszerűsítik a célpontok megtalálását és olyan további információkhoz is juttathatják az elkövetőket, amivel mégkönnyebben az áldozatok bizalmába férkőzhetnek.

A társkereső appok olyan hamis biztonságérzetet is kelthetnek, hogy az azon látható emberek vállalták az arcukat, és ezért megbízhatóak és biztonságos velük találkozni. Egy fénykép azonban semmire sem jelent garanciát.

Az interneten megismerhető emberek többsége nem erőszakos bűnöző, de egy a szokásostól eltérő környezetben, például másik városban, országban és úgy általában egy másik kultúrkörben mindig nagyobb kockázatokkal járhat egy idegennel való találkozóba belemenni.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Bybit: 20 dolláros kifizethető bónusz az első befizetőknek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img