Csökkenő tendenciát mutatnak a Grayscale bitcoin eladásai

spot_img

A bitcoin továbbra is a december eleje óta tartott sávban mozog. Bár a múlt hét elején rövid időre elhagyta ezt a régiót, akárcsak a korábbi csúcsok után, most a mélypont környékéről is hamar visszatalált.

Az árfolyam a hétfő hajnali órákban kicsivel a 2024-es nyitó szint alatt mozgott.

A Grayscale a múlt héten is folytatta az eladásait. A befektetési alapból az elmúlt 2 hét alatt immár 5 milliárd dollár értékű bitcoin távozott és még ezek után is további 20 milliárd dolláros készlettel rendelkezik.

Az eladások üteme azonban mintha némi lassulást mutna, a múlt hét eleji napi 640 millió dolláros tempó péntekre 255 millió dollárra csökkent.

A Bitcoin ETF-ek által vásárolt és eladott bitcoin mennyiség (millió dollár)

Szintén az ETF-ekhez köthető esemény, hogy a Google a mai naptól engedélyezheti a szabályozott Bitcoin termékekkel kapcsolatos hirdetések megjelenését. A vállalat már több éve tiltja a kriptós reklámokat, ami alól csak néhány ismertebb kriptós cég számára biztosítottak kivételt. A január 29-én, azaz ma frissülő új kriptós hirdetési szabályok várhatóan az ETF kibocsátókat is felveszik a kedvezményezettek közé.

És ha már szabályozás, a pénzpiacok egyik legfontosabb eseményének számító amerikai jegybanki kamatdöntésre szintén ezen a héten, szerda este 8 és 9 óra között fog sor kerülni.

A szervezet a várakozások szerint idén elkezdi csökkenteni a korábban 5.5%-ra emelt alapkamatot. Annak ugyan kicsi az esélye, hogy ezt már ezen a héten bejelentsék, de a várható fordulat miatt a dollár az elmúlt hónapokban már vesztett az erejéből. A nagyobb lejtmenetek kezdetét épp az utolsó két jegybanki ülés jelentette.

A szeptemberi ülés után még erősödött, de a novemberi és decemberi után már gyengült a dollár ereje.

A dollár gyengülése hosszabb távon kedvezhet a tőzsdei, köztük kripto befektetések számára. Hogy a trend folytatódik-e, arra a szerdai találkozó után derülhet fény.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Bybit: 20 dolláros kifizethető bónusz az első befizetőknek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img