Kriptopénzügyek | fény derült az egyik legnagyobb bitcoin vásárló kilétére

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Bybit

A Bybit január végéig 20 dolláros üdvözlő bónusszal várja a Kripto Akadémián keresztül regisztráló felhasználókat. A második legnagyobb kripto tőzsde ajánlatával azok élhetnek, akik most regisztrálnak, vagy már korábban regisztráltak, de eddig még soha nem fizettek be az oldalra. 

Celsius

A 2022 júliusában bedőlő és több mint 100 000 felhasználójának mintegy 4.7 milliárd dolláros kárt okozó Celsius tavaly bírósági engedélyt kapott arra, hogy struktúrális átalakítást hajtson végre. A korábban kriptos hitelező és kamatozó szolgáltatásokat nyújtó cég a jövőben bitcoinbányászattal szeretne foglalkozni, az így létrejövő vállalkozás tulajdoni jogát pedig a károsultak között osztaná szét.

Tesla

A Tesla (TSLA) elektromos autógyártó cég bitcoin állománya változatlan maradt 2023 negyedik negyedévében a szerdán közzétett legfrissebb eredményjelentés szerint. Az Elon Musk vezette vállalat bitcoin tartaléka jelenleg körülbelül több mint 387 millió dollárt ér. 

Piaci zanza

  • Múlt héten tartott sajtótájékoztatót Jeong Jung-hoon, a dél-koreai Gazdasági- és Pénzügyminisztérium Adó- és Vámhivatalának helyettes minisztere, miszerint a Nemzetgyűlésnek, az ország törvényhozó testületének meg kellene vitatnia, hogy a tervezett pénzügyi befektetések jövedelemadó eltörlésének részeként bele kell-e foglalni a kriptovaluta nyereségeket vagy sem. 
  • Az Egyesült Államokban nemrégiben jóváhagyott több spot Bitcoin ETF a SEC részéről olyan eseményként jelent meg, amely hatással lehet több kriptos iparágra. Az érintett ágazatok közül kiemelkedik a bitcoinbányászati iparág, ami jelenleg az érdeklődés középpontjában áll. A többrészes cikksorozat a nemrégiben jóváhagyott spot Bitcoin ETF-ek és a bányász szektor közötti kapcsolatot igyekszik feltárni, köztük az ETF-ek utóhatásaiban rejlő potenciális változásokat és lehetőségeket. 
  • A bitcoin árfolyama másfél hónap után ismét 40 000 dollár alá esett. A zuhanás az elmúlt két héthez hasonlóan ezúttal is az amerikai piacok nyitása után, az ETF-é alakított Grayscale befektetési alap eladásaival kapott lendületet. A Bloomberg és a Coindesk belső forrásai szerint az elmúlt hét legnagyobb eladója az FTX volt, ami 900 millió dollár értékű bitcoin kitettséggel rendelkezett a Grayscale-ben. 
  • Nem indult jól a 2023-as év a bányászok számára. A bitcoin 17 000 dollár körül lépett a 2023-as évbe az FTX csődje utáni piaci összeomlást követően. A hashár minden idők mélypontján, 60 USD/PH/nap alatt is járt. Míg a legnagyobb állami bitcoinbányász, a Core Scientific csődeljárás alatt, a Compute North pedig csődöt jelentett, addig sok más tőzsdén jegyzett bányász, például az Iris, a Greenidge és az Argo adósság átstrukturáláson ment keresztül, és úgy tűnt, hamarosan sok más bányász is csatlakozni fog hozzájuk. Mivel a hashár nyomott áron volt és az áramárak is megemelkedtek, sok bányász a nullszaldó küszöbével nézett szembe, ha még nem is lépett át rajta. Aztán 2023 mindenkit meglepett!
  • A hét elején megtudhattuk, hogy ki volt az elmúlt napok egyik legnagyobb bitcoin eladója, viszont az egyik legnagyobb vásárló kilétére is fény derült. A Grayscale befektetési alapból tegnap ismét jelentős, 647 millió dollár értékű bitcoin távozott, ám valaki ezután egészen pontosan 647 millió dollár értékű USDT stabil coint vásárolt az azt kibocsátó Tethertől. 
  • A 2021-ben alapított Ondo Finance egy amerikai székhelyű technológiai vállalat, amely azt a célt tűzte ki, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az intézményi szintű pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat. A cég a tavalyi év végéig az értékpapírok tokenizálására és a decentralizált protokollok fejlesztésére fókuszált, amelyekkel megalapozta még korábbi piacra lépési szándékát.
  • Ez történt szerdán: jelentős mennyiségű BTC-t vásárolt a BlackRock, Európában is csökkennek a Bitcoin ETF-ek díjai, vége a Core Scientific csődeljárásnak és stratégiai szövetséget kötött az OKX és a HashKey Group.
  • A Crypto.com kutatása szerint 296 millió ember rendelkezhet valamilyen bitcoin kitettséggel, ami 50%-os növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Az érdeklődés növekedése mögött a második félévben a Bitcoin ETF-ek bejelentése, míg az elsőben az Ordinalok megjelenése állt. 
  • Az Egyesült Államok 130 millió dollár értékű bitcoin eladására készül. Az előzetes bejelentés szerint az értékesítésre szánt ~2900 bitcoin két különböző bűncselekmény feltárása után került állami tulajdonba.
  • A Bitcoin Magazine-nak január 24-én adott interjúban Luke Dashjr, a Bitcoin Core fejlesztője kifejtette, hogy miért aggódik a bitcoinbányászat növekvő központosítása miatt. Dashjr úgy véli, hogy néhány nagy bányászati társulás dominanciája komoly fenyegetést jelent a bitcoin és magára a hálózat decentralizált természetére, ami potenciálisan cenzúrához és ellenőrzési problémákhoz vezethet. Dashjr aggodalma nem alaptalan, további decentralizációval kapcsolatos aggályokat is felvet.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img