Március közepén jön a következő Ethereum frissítés

spot_img

Az Ethereum vezető fejlesztőinek tegnapi egyeztetésén eldőlt, hogy a következő Ethereum frissítésre március 13-án fog sor kerülni. A dátumot azután jelölték ki, hogy szerdán sikerrel zárult a Dencun névre keresztelt javítócsomag harmadik éles tesztelése.

A DenCun a Proto-Dankshardingot és az úgynevezett adat Blob-okat fogja bevezetni.

A Blobokkal az adatokat tartalmazó blokkok külön lesznek választva a hagyományos tranzakcióktól, ami hatékonyabb működést és olcsóbb utalásokat tesz lehetővé.

A Proto-Danksharding a régóta tervezett Ethereum sharding felé tett fontos lépés. A sharding, vagy magyarul “partícionálás” lehetővé teszi az Ethereum blokklánc kisebb darabokra (shardokra, töredékekre) való felosztását. Az egyes részek adatcsomagjai ezután párhuzamosan is feldolgozhatók lesznek és nagyságrendekkel javíthatnak az Ethereum gyorsaságán.

A DenCun élesbe állása után az Ethereum L2 hálózatok tranzakciós költségei a jelenlegi értékek töredékére csökkenhetnek.

Míg az elmúlt hónapokban az olcsósága és nagyobb airdropjai miatt a Solana decentralizált kereskedési hálózata kapott nagyobb figyelmet, a Dencun után az Ethereum L2 hálózatokon futó dexek is sokkal versenyképesebbé válhatnak és visszacsábíthatják magukhoz a tőlük elvándorló decentralizált kereskedőket.

Ugyancsak az Ethereum narratívára erősíthet rá, hogy több ismert befektetési alap, köztük a BlackRock is spot Ethereum ETF indítási kérelemmel fordult az amerikai tőzsdefelügyelethez. Az engedélyezéssel kapcsolatos legfontosabb dátum 2024. május 23-a lehet.

A Bitcoin ETF engedélyezése kapcsán végig jó megérzésekkel rendelkező Bloomberg ETF szakértők szerint, ha a felügyelet minden pályázónak egyenlő esélyt kíván teremteni az indulásra (és általában erre törekednek), akkor a fenti időpontig kell engedélyt adnia, mielőtt az eljárási rend szabályai miatt egyes szereplők kiesnek a versenyből. Ha ezt nem teszi meg, akkor nagyobb lehet az esély arra, hogy “ebben a körben” nem adnak engedélyt az indulásra és később mindenkinek új kérelmet kell benyújtania.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img