Az Ethereum Name Service saját layer 2 hálózatot hozhat létre

spot_img

Az Ethereum Name Service (ENS) vizsgálja szolgáltatásainak layer 2 hálózatokra való kiterjesztését, beleértve a saját dedikált L2 réteg kiépítésének a lehetőségét, nyilatkozta Khori Whittaker, az ENS ügyvezető igazgatója.

Az ENS fejlesztői megbeszéléseken már felmerült annak a lehetősége is, hogy zéró tudásalapú igazolásokat (zero-knowledge proof) vezessenek be a felhasználói adatok védelme érdekében. Ezeken a megbeszéléseken egyfajta vita alakult ki, hogy az ENS egy már meglévő Ethereum layer 2 hálózatra építse integrációit, vagy egy teljesen új saját layer 2 hálózatot hozzanak létre erre a célra. 

Ha házon belüli L2 hálózat létrehozása mellett döntenek, ezt a megoldást már identitásrétegként említik és kezelnék. Jelenleg még nincsenek specifikációs javaslatok, de Whittaker elmondta, hogy valószínűleg egy éven belül kommunikálhatják az erre irányuló kutatási fejleményeket, amint kézzelfogható eredmények születnek. Whittaker azt is elárulta, hogy a legtöbb ENS fejlesztői megbeszélés a fejlesztés folytatására és az Optimism hálózattal való integrációra fókuszál.

“Komoly kutatást és fejlesztést végzünk a layer 2 alkalmazások kapcsán, ezért úgy gondolom, hogy még ebben az évben láthatóvá válnak a kézzelfogható eredmények.”

„Szeretnék egy olyan jövőt látni, ahol nem beszélünk a Web2-ről a Web3-mal szemben” – megjegyezve a jelenlegi domain szabványok és technológiák mögött meghúzódó zavaros taxonómiákat. 

Whittaker néhány nappal azután nyilatkozott a témával kapcsolatban, hogy az ENS “megállapodást kötött az egyik legismertebb internetes cím- és tárhelyszolgáltatónak számító GoDaddy-vel, ami mostantól lehetővé teszi, hogy felhasználói .eth domain neveket rendeljenek a weboldalaikhoz”.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

GoDaddy: megérkezett az Ethereum (.eth) domain név támogatás

/cointelegraph, cryptobriefing, ens/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img