GoDaddy: megérkezett az Ethereum (.eth) domain név támogatás

spot_img

Az Ethereum Name Service (ENS) megállapodást kötött az egyik legismertebb internetes cím- és tárhelyszolgáltatónak számító GoDaddy-vel, ami mostantól lehetővé teszi, hogy felhasználói .eth domain neveket rendeljenek a weboldalaikhoz.

AZ ENS-nél regiszrálható .eth címek az ethereum alapú kripto tárcák könnyebben megjegyezhető megfelelői. Ha valaki vásárol egy .eth domain nevet, akkor a 42 karakter hosszú, bonyolult ethereum tárca címe mellett, például:

  • 0x1A2b3c4D5E6f7g8h9I10J11K12L13M14N15o16P1

használni tudja az ehhez hozzárendelt, de egyszerűbb .eth domain nevet is, például:

  • szabojanos.eth

A “szabojanos.eth” cím birtokosa innentől kezdve ethereum alapú tranzakciókat tud fogadni, amik a fenti, “0x1A2b3…” címre fognak megérkezni.

A .eth domain könnyebben megjegyezhető és nem csak a tulajdonosnak, de a neki utaló feleknek is egyszerűbbé teszi a tranzakciók végrehajtását. A küldőknek csak a “szabojanos.eth” domain nevet kell megadniuk az utalás során, a bonyolult “0x1A2b3…” cím helyett, jelentősen csökkentve a téves küldések lehetőségének kockázatát.

A szolgáltatás az Ethereum hálózat által használt gépi “0x kódot” emberi nyelvre, pl.: a “szabojanos.eth” szöveges formátumra tudja lefordítani.

A GoDaddy integrációval bármilyen weboldal tulajdonos, vállalkozás, brand, stb. könnyen létrehozhatja a saját, már létező (.com, .org, stb.) domain címével megegyező .eth tárcát és fogadhat rá utalásokat, könnyebbé téve a kriptopénzes fizetési lehetőségek, vagy más web3 szolgáltatások integrációját.

Bár az ethereum tranzakciók jelenleg a magas hálózati költségek miatt nem gazdaságosak a kisebb, hétköznapi utalások végrehajtására, a jövőben érkező frissítésekkel ez megváltozhat. Az ENS emellett azon is dolgozik, hogy más hálózatokat is elérhetővé tegyen a GoDaddy és más webszolgáltatók felületein, így a jövőben megérkezhetnek majd a .btc, vagy más, olcsóbb tranzakciókat támogató web3 domain nevek is.

Egy .eth domain név regisztrációja 1 évre jelenleg 5 dollárba és 22 dollár tranzakciós költségbe kerül.

Az Ethereum Name Service-t 2017 májusában hozták létre, a hozzárendelt ENS token a nagyobb kripto tőzsdéken is elérhető és jelenleg a 106. legnagyobb kriptopénznek számít. Az ENS token árfolyama a GoDaddy partnerség tegnapi bejelentését követően 11%-ot emelkedett.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img