Újabb decentralizált közösségi platform érkezett

spot_img

A Jack Dorsey által támogatott decentralizált, nyílt forráskódú közösségi hálózat több mint 800 000 új felhasználóval bővült egyetlen napon belül, miután megnyitotta kapuit a nyilvánosság előtt. A Bluesky, amelyre korábban csak meghívókóddal lehetett regisztrálni, szerdán jelentette be, hogy mostantól mindenki számára lehetővé teszi a nyílt regisztrációt. A platform célja egy felhasználóbarát közösségi hálózat kiépítése.

Dorsey 2019-ben kezdte el inkubálni a Bluesky kezdeményezést, miközben még a Twitter-t vezette. Bár akkoriban ugyanazzal a menedzsmenttel működtek, mint a Twitter, a platform úgy nyilatkozott, hogy függetlenül működik a Twitter-től. A Twitter megjelenésének és funkcionalitásának hasonlósága első pillantásra nyilvánvaló, olyan ismerős funkciók fedezhetőek fel benne, mint a keresés, a bejegyzések létrehozása és az újramegosztás. A Bluesky AT protokoll használata azonban megkülönbözteti a konkurenciától, és a felhasználók számára nagyobb ellenőrzést biztosít a platformmal való interakcióik felett.

A Bluesky elsődleges versenytársa a Mastodon, amelynek felhasználói bázisa a Twitter 2022-es tulajdonosváltása óta 400 000-ről 8,7 millióra nőtt. A Bluesky gyors növekedése a közösségi média használat trendjében történő változást is tükrözheti. A decentralizált platformokon elindult közösségi oldalak (Bluesky, Mastodon), úgy néz ki vonzó alternatívákká váltak a Meta dominanciájának ellensúlyozására a digitális közösségi térben.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Tényleg jön a Twitter fizetési szolgáltatása, szuperappá válik a social óriás

/bluesky, cryptobriefing/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img