Elnöki kegyelemmel szabadult a budapesti Satoshi szobor ötletgazdája

spot_img

Húsvét alkalmából köztársasági kegyelemben részesült a budapesti Satoshi szobor ötletgazdája, aki három hónappal ezelőtt, egy bitcoinnal kapcsolatos megnyilvánulása után került rácsok mögé.

Januárban világszerte kripto hivők tömegei vonultak utcára, miután az amerikai tőzsdefelügyelet elnöke bejelentette, hogy visszavonja a Bitcoin ETF-ek indulására vonatkozó engedélyt.

A budapesti tüntetések vezéralakja a hazánkban felállított Satoshi szobor ötletgazdája és oldalunk YouTube csatornájának házigazdája, Györfi András volt, aki először a Bitcoin alapítójának állított emlékművénél mondott beszédet, majd kijelentette, hogy bosszút áll az Egyesült Államokon és felgyújtja a közelben található McDonald’s-ot.

Az amerikai gyorsétterem logója gyakran visszatérő eleme a bitcoinhoz kapcsolódó mémeknek, amikben a sikertelen kriptós befektetések szimbólumaként szokás a “sárga M-et” feltüntetni.

Alighanem ezen párhuzam miatt esett András választása a McDonald’s-ra, ahol már csak a lángok terjedése után sikerült őt megfékezni.

“Ha nincs Bitcoin ETF, nem lesz Big Mac sem!” – ordította, miközben megbilincselve elvezették a hatóságok. Később, a rendőrautó letekert ablakán keresztül még a “tiszta pénz lángjának” nevezte a mekiben tomboló tűzvihart, amit már csak a tűzoltók segítségével sikerült eloltani.

A történtek kapcsán megkerestük a McDonald’s magyarországi képviseletét, a vállalat szóvívője azonban nem kívánta kommentálni az ETF elutasításához köthető eseményt. Azt mondta, hogy ők csak sült krumplit és hamburgert adhatnak, befektetési tanácsot már nem.

Kollégánkat az elmúlt hónapokban egy mesterséges intelligencia által generált képmás helyettesítette a videóinkban. AI Andrásnak ezúton is köszönjük, hogy kisegített minket, de az igazi Kriptofej, Györfi András napokon belül visszatér a kamerák elé.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img