Kriptopénzügyek | elkezdődött a Terraform Labs elleni per, ítéletet hoztak az FTX egykori igazgatójának ügyében

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

KuCoin

Az Egyesült Államok vádat emelt a Kucoin és annak vezetői ellen. A New York-i főügyészség és a Nemzetbiztonsági Minisztérium keresete szerint az oldal éveken át ügyfélazonosítási eljárások nélkül működött, lehetővé téve a pénzmosást és a terrorista szervezetek támogatását.

FTX

  • A korábban ígértnél akár 40%-kal magasabb kártérítést kaphatnak az FTX károsultak. A második legnagyobb kripto tőzsde 2022 novemberében ment csődbe, ügyfeleik az AI azóta elért térnyerése miatt számíthatnak a korábban megállapítottnál magasabb kifizetésre. 
  • Csütörtök kora délutáni órákban vette kezdetét Sam Bankman-Fried ítélethirdetése. A 2022 novemberében bedőlő FTX a második legnagyobb kripto tőzsde volt, amit egykori vezetőjének több éven át tartó visszaélései juttattak csődbe, 10 milliárd dolláros kárt okozva ezzel az oldal ügyfeleinek.

Coinbase

Tőzsdefelügyeleti eljárás indul a Coinbase ellen. A tőzsdefelügyelet a bitcoinon kívül (aminél elismerte, hogy árucikk) lényegében minden más kriptovalutát értékpapírnak tart és egymás után indítja a pereket a különböző altcoin kibocsátók és kripto tőzsdék ellen, szabályozatlan tőzsdei tevékenységgel vádolva őket. 

Piaci zanza

  • A bitcoin árfolyama a hétfő hajnali órákban ismét 67 000 dollár fölé emelkedett, ami éppen 10%-os növekedést jelent a múlt szerdai, 61 000 dolláros mélypont óta. 
  • Múlt héten szerdán hozta nyilvánosságra a BlackRock az első tokenizált alapját BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL) néven. A pénzügyi alap az Ethereum hálózatán fut. A BUIDL elsősorban a minősített befektetők számára nyújt lehetőséget arra, hogy amerikai dollár alapú hozamokra tegyenek szert.
  • Egekbe szökött a csokinyulak alapanyagának számító kakaó árfolyama. A keserű finomság értéke az év eleji 4000 dollár per tonna árfolyamról közel tízezerig szökött, amivel idén jobb hozamot ért el, mint a nagy emelkedéseiről ismert bitcoin
  • A CoinShares adatai szerint a digitális eszközbefektetési termékekből heti rekord mértékű, összesen 942 millió USD összegű kiáramlás történt a múlt héten. Az ETF-ek/ETP-k kereskedési volumene az elmúlt héten 28 milliárd dollárt tett ki, az azt megelőző hét 2/3-a volt. 
  • Ez történt szerdán: érkeznek a másodgenerációs spot Bitcoin ETF-ek, elérhetővé vált a HSBC aranyalapú tokenje, Argentínában fáklyázandó gázzal bányászik bitcoint a texasi Giga Energy és nemzetközi szankció sorozatot jelentett be az USA Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatala. 
  • A Terraform Labs alapítóját, Do Kwon-t érintő csalásról szóló polgári per hétfőn kezdődött a manhattani bíróságon, amit a Reuters is megerősített. A Terraform Labs és alapítója, Do Kwon kártyavárat épített, és hazudott a befektetőknek stabilcoinjukkal kapcsolatban, amelynek összeomlása 2022-ben végig gyűrűzött a kriptopiacon – mondta az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének ügyvédje a manhattani esküdtszéknek.  

Jó, ha tudod!

Többrészes cikksorozatunk előző részéből megtudhattad hogyan tudsz a Google és az X segítségével keresni, melyek azok a keresőszavak, amelyeket általában használunk és hogyan használjuk őket a legpontosabban. A második epizódban tovább bővítjük tudásunk két extra kereséssel.

Kripto átvilágítás: keresőmotorok és közösségi média – 2. rész

Cointhunter élő stream

Csak Egyet Szolgálat

Csak Egyet Szolgálat: kriptóval a szegénység és hajléktalanság ellen

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img