A Deutsche Telekom belép a bitcoinbányászatba

spot_img

A Deutsche Telekom leányvállalatának, a T-Systems Web3 infrastruktúráért felelős vezetője a BTC Prague konferencián jelentette be, hogy hamarosan bitcoint fog bányászni a cég.

2023 óta működtetünk egy Bitcoin csomópontot, valamint Bitcoin Lightning csomópontokat is üzemeltetünk” – mondta Dirk Röder a cég Web3-as vezetője, aki egy rózsaszín színű Bitcoin grafikával ellátott pólót viselt a beszéde alatt (utalva ezzel a Deutsche Telekom színvilágára). 

Egy kis titkot szeretnék Önökkel megosztani: hamarosan digitális monetáris fotoszintézisbe kezdünk” – zárta mondandóját Röder. Ez után levonult a színpadról, majd utána rohant a színpadmester és megkérdezte: “A T-Mobile bitcoint bányászik?”  

“Fogunk!” – hangzott a válasz.

Bitcoin, Polygon, Web3, Deutsche Telekom

Röder azt is elárulta a prágai rendezvényen, hogy a Deutsche Telekom nemcsak mobil- és internetszolgáltatásokhoz szolgáltat infrastruktúrát, hanem jelentős kötelezettségeket vállalt Web3-as infrastruktúra szolgáltatóként is a Bitcoin nodeok futtatásán kívül.

A Deutsche Telekom több mint egy éve működtet csomópontot Polygon hálózaton és validátorként is jelen van. Ezen kívül a Chainlink hálózaton is hasonló szerepköröket lát el, valamint a Polkadot, a Flow és a Celo blokkláncokon is futtat csomópontot. 

Megújult Discord szerverünk VIP szekciójában premium hírek szobával várjuk olvasóinkat, ahol első kézből értesülhetsz a nap fontosabb eseményeiről.

Még 2022-ben jelentette be, hogy támogatja az Ethereum blokkláncot validátor csomópontok futtatásával és együttműködik a StakeWise likvid staking protokollal is, majd csatlakozott annak DAO-jához. 

A Deutsche Telekom idén februárban vált a Fetch.ai blokklánc validátorává, miután együttműködési megállapodást kötött a Fetch.ai decentralizált mesterséges intelligencia platformmal. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Ethereum ETF: július első hetében indulhat a kereskedés

/btc prague, deutsche telekom, the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img