Ethereum ETF: július első hetében indulhat a kereskedés

spot_img

A Bloomberg ETF szakértője szerint július 2-án számíthatunk az Ethereum ETF-ek kereskedését lehetővé tevő engedély megadására. A hírügynökség embereinek tavaly hónapokkal előre sikerült megjósolniuk a Bitcoin ETF-ek januári bevezetését, így sokan reménykednek abban, hogy ezúttal is igazuk lesz

Az amerikai tőzsdefelügyelet május 20-án hagyta jóvá azokat a 19b-4 elnevezésű, spot Ethereum ETF indításra vonatkozó formanyomtatványokat, amiket 8 ismert ETF kibocsátó, többek között a BlackRock és a Fidelity nyújtottak be. Ezzel már csak egyetlen lépés választja el őket az Ethereum ETF-ek tényleges bevezetésétől.

A forgalomba hozatal formai körülményeit tartalmazó S-1 engedélyezési kérelmek azóta is a felügyelet jóváhagyására várnak, de a hatóság ezekkel kapcsolatban a múlt héten már csak kisebb módosításokat és kiegészítéseket kért a kibocsátóktól, akiknek ezen a héten kell  a javított verziókat visszaküldenie.

A Bloomberg szakértők tapasztalatai szerint ez arra utalhat, hogy a végső simítások rendezése után a felügyelet jóváhagyja az ETF-ek kereskedésének megkezdését. Erre szerintük július 2-án, a július 4-i amerikai nemzeti ünnep és hosszú hétvége kezdete előtt kerülhet sor.

Ha 2-án adják ki az engedélyt, a kereskedés július 3-án, szerdán veheti kezdetét, ám ezt követően rögtön 4 nap szünet következhet a hagyományos piacokon történő spot ethereum kereskedésben. A Bitcoin ETF-ek kereskedésének januári indulása hasonló körülmények között vette kezdetét, a hatóság akkor szintén egy hosszú hétvége előtt bólintott rá az ETF-ek indulására.

Az engedélyezési eljárás folyamán biztossá vált az a korábbi feltételezés is, ami szerint a spot Ethereum ETF-ekben tárolt ethert nem lehet majd stakingben tartani, mert a kamatozó szolgáltatás sértené az értékpapírokra vonatkozó törvényeket. A stakinggel kapcsolatos részeket a kibocsátók mostanra törölték az engedélyezési kérelmeikből. Sokan ennek ellenére is optimisták az ETF ethereum árfolyamra gyakorolt várható hatásával kapcsolatban.

Ha érdekelnek a megbízható online kaszinók, ahol kriptovalutával is játszhatsz, akkor érdemes megnézni a Fairspin kaszinót. Ez az oldal kiváló hírnévvel rendelkezik és számos játékot kínál a kripto befektetők számára.

22000 dolláros ETH árfolyamot vár a VanEck

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img