Metamask pooled staking: mostantól bármennyi ethereum stakelhető a népszerű kripto tárcában

spot_img

A Metamaskot fejlesztő Consensys bejelentette, hogy beépített pooled staking szolgáltatást indít, ami azt jelenti, hogy a wallet felhasználói a jövőben már bármennyi ethereumot letétbe helyezhetnek.

Az ethereum stakeléshez alapesetben minimum 32 ETH-re, mai árfolyamon több mint 100 000 dolláros befektetésre lenne szükség, de a pooled, vagyis a több felhasználó ethereumát egyetlen nagy közös egységbe foglaló stakinggel már bármilyen kis összegű eth is letétbe helyezhető.

A pooled stakingből bármikor be- és ki lehet lépni, de a csatlakozás és kilépés egy olyan technikai folyamat során történik meg, ami egyes időszakokban várólisták kialakulásához vezethet. (Jelenleg 3-4 nap az aktiváláshoz szükséges idő.)

Kékkel a belépésre, pirossal a stakingből való kilépésre várakozók száma látható.

Jelenleg a teljes ethereum készlet 27.1%-a van letétben tartva. A lekötésért évente 3.4%-os, ethereumban fizetett hozamra (APR) tehetnek szert a felhasználók.

Stakelt ethereum mennyiség a staking bevezetése óta

A pooled staking szolgáltatás bevezetése tegnap vette kezdetét, de több hullámban történik meg, így egyelőre nem mindenki fogja azonnal észrevenni a tárcájában. Felbukkanására a tárca “Dashboard” vagy  “Portfolio” menüjében lehet számítani. A pooled staking jogi okok miatt az USA és az Egyesült Királyság területén nem lesz elérhető.

A MetaMask ugyancsak a napokban jelentette be, hogy hamarosan Bitcoin támogatással fog bővülni  a népszerű kripto tárca.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

22000 dolláros ETH árfolyamot vár a VanEck

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img