Nagyot mentek a bitcoinbányászrészvények Trump kijelentésére

spot_img

Szerdai hírösszefoglalónkban megírtuk, hogy Donald Trump a bitcoinbányászoknak udvarol. 2024. június 11-én több bitcoinbányász vállalat vezetőjével is találkozott egy vacsora keretében Mar-a-Lago üdülőhelyén, Palm Beach-en, Floridában. 

A találkozó során biztosította őket arról, hogy ha megnyeri a választásokat a bányászok szószóló bajnoka lesz a Fehér Házban. Érti és szereti a kriptoszektort, valamint kiemelte az energiahálózat stabilizálásában betöltött szerepüket is. 

A vacsorán többek között a két legnagyobb bányász a Cleanspark és a Riot Platforms vezetői Matthew Schultz és Jason Les vettek részt. A találkozó után Trump a Truth Social fiókján keresztül üzent: “a bitcoinbányászat lehet az utolsó védelmi vonalunk a CBDC ellen“.

Trump korábban kriptoellenes volt, azonban az idei elnökválasztási kampány során rájött, ha maga köré gyűjti az iparág nagyjait és meggyőzi a nagyközönséget arról, hogy ő bizony kriptopárti, akkor talán nagyobb esélye lehet újra elfoglalnia az Ovális Irodát. (Erről itt írtunk bővebben.)

Megújult Discord szerverünk VIP szekciójában premium hírek szobával várjuk olvasóinkat, ahol első kézből értesülhetsz a nap fontosabb eseményeiről.

Ennek érdekében olyan ígéretet is tett, amelyek szerint, ha újra megválasztják amerikai elnöknek ő lesz az USA első “kriptoelnöke“. Trump azt is elmondta, hogy szeretné, ha az összes fennmaradó BTC az Egyesült Államokban kerülne kibányászásra.

Erősödtek a bitcoinbányász részvények

Trump kijelentésére a szerdai kereskedési napon nagyot mentek a bitcoinbányászrészvények, a piac jól fogadta az egykori elnök szavait. A Kripto Akadémia által figyelt bányászok közül a nap végére a Mawson (MIGI) és a Stronghold (SDIG) részvényei lettek a legnagyobb nyertesek 14,73%-al és 12,57%-al. A Cathedra (CBIT), a Hut 8 (HUT), a TeraWulf (WULF) részvényei is 10% felett teljesítettek.

A Core Scientific (CORZ), az Iris Energy (IREN) és a Cipher Mining (CIFR) 9,87%-os, 9,72%-os és 8,94%-os árfolyamemelkedést produkált. A legrosszabbul a SAI.Tech papírjai teljesítettek (-5,32%), de a DMG Solution (DMG), a Canaan (CAN) és a Sphere 3D (ANY) részvények is -2% árfolyamcsökkenéssel zárták a napot.

A bányászokat tömörítő, 2022-ben indított Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) szintén nagyot ment a tegnapi napon, több mint 1 millió dollár tőke áramlott be. 

Milliárd dolláros kapitalizáció

A bikapiac kezdetén, a spot Bitcoin ETF-ek árnyékában lassabban, de szép csendben növekednek a bitcoinbányászok. Több bitcoinbányász társaság is átlépte a napokban a bűvös egymilliárd dolláros piaci kapitalizációt.

A Farside adatai szerint az észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányászok közül, a cikk írásának a pillanatában 9 érte el az 1 milliárd dollárt meghaladó piaci kapitalizációt. A Marathon Digital vezeti a mezőnyt 5,74 milliárd dolláros piaci tőkeértékkel, őt követi a Cleanspark 3,93 milliárd dollárral és a Riot 3,07 milliárd dollárral. 

Kissé lemaradva ugyan, de az IREN és a Core Scientific is a 2 milliárd dollár tőkeérték közelében van. A Hut 8 és a Bitfarms nem sokra van attól, hogy átlépjék a bűvös 1 milliárd dolláros határt. A CompaniesMarketCap bitcoin mining listáján szereplő bányászok teljes piaci kapitalizációja együttesen 27,56 milliárd dollár.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

A Bitcoin felezés és annak hatása a hashrátára és a bányászok költségszerkezetére – 3. rész

/cointelegraph, companiesmarketcap, farside/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img