Bitcoint mindenkinek! Új fejezet nyílt a brazil bankszektorban

spot_img

Az Itaú Unibanco, Brazília legnagyobb bankja bejelentette, hogy valamennyi ügyfele számára elindítja a bitcoinnal történő kereskedést, lakossági ügyfelek részére is.

Ami Brazíliában történt az nemcsak az Itaú számára jelent jelentős fordulópontot, hanem alapvetően az egész hagyományos bankszektorra nézve is. A több mint 60 milliós ügyfélkörrel rendelkező Itaú, a világ egyik legdinamikusabban fejlődő régiójában egy újabb lehetőséget nyújt a kriptovaluták eléréséhez.

Bitcoint kínál Brazília bankóriása

Az 1924-ben alapított Itaú Unibanco Brazília és Latin-Amerika legnagyobb bankjává nőtte ki magát. Az egész kontinenst lefedő ügyfélhálózattal rendelkezik, pénzügyi szolgáltatások széles spektrumát kínálja, a folyószámla vezetéstől kezdve, a hiteleken, biztosításokon át, a befektetésekig, szinte mindent lefed. 

A bankóriásra mindig is jellemző volt a pénzügyi innováció, amit a legújabb kezdeményezése is bizonyít. Legújabb szolgáltatása kapcsán ezentúl minden ügyfelének lehetősége nyílik bitcoinon és ethereumon kívül, több nagyobb kriptovalutát is vásárolni. 

Kapcsolódó cikkek:

Latin-Amerikában különösen magas a kriptovaluták elfogadása. Ezeknek az országoknak a gazdaságát gyakran a magas infláció és a helyi valuta instabilitása és leértékelődése sújtja, amelyek során a lakosság arra kényszerül, hogy más alternatívákat keressen vagyonuk értékének megőrzése érdekében.

Az elmúlt években a kriptovaluták, különösen a bitcoin, vonzó lehetőséget kínált a megtakarítások értékének védelmére és a pénzügyi tranzakciók biztonságos lebonyolítására. Az Itaú ezt a lehetőséget ismerte fel, ezért a bankóriás úgy döntött, hogy minden ügyfele számára elérhetővé teszi a bitcoint és az azzal való kereskedési lehetőséget, függetlenül a befektetett tőke összegétől és a kereskedői tapasztalattól.

Ezen kívül külön befektetési lehetőséget ajánl a Hashdex által kezelt Hashdex Crypto Selection FIC FIM nevezetű termékére, ami valójában egy 10 darab kriptovalutából álló portfólió csomag.

Az Itaú Unibanco kezdeményezése valószínűleg hatással lesz a latin-amerikai és a globális bankszektorra. Más bankok is követhetik majd a példáját, kibővített kriptovaluta szolgáltatásokkal. Hosszú távon ez a tendencia elősegítheti a hagyományos és a digitális pénzügyek közötti integrációt, ami pedig a kriptovaluták elterjedésének és elfogadásának a felgyorsulásához is vezethet. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Latin-Amerika a kripto adaptáció motorja

/cryptonomist, banklesstime, itaú unibanco /

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img