World Liberty Finance: amerikai álom helyett egyelőre csak üres ígéretnek tűnik Donald Trump kriptovaluta projektje

spot_img

Amint arról korábban hírt adtunk, Donald Trump és családja kriptovaluta projektet indít World Liberty Finance (WLFI) néven, amelynek célja a kriptovaluták, elsősorban az amerikai dollár értékéhez kötött stabilcoinok elterjedésének felgyorsítása.

A projekt az AAVE kölcsönzési platform egyik kapujaként szolgálna és kínálna kamatot a felhasználóknak kriptovaluta letétjeik után, vagy kölcsönfelvételi lehetőséget, melyre ugyancsak coinjaik biztosíthatnak fedezetet. A WLFI legfőbb célja, hogy faék egyszerűségű kaput biztosítson a kriptovilágba.

A projekt részleteiről az előzetes tájékoztatás szerint egy tegnap esti élő közvetítésben árult volna el többet Donald Trump, ám a közel két és fél órás műsornak végül csak az utolsó 20-30 percében esett érdemi szó a vállalkozásról.

Az adás során Donald Trump beszámolt az ellene irányuló újabb merényletkísérletről, majd fia vette át a szót, aki elmondta, hogy az eddig ingatlanokban utazó Trump család nyitni fog a pénzügyi szabadságot kínáló kriptovaluták felé.

A legtöbbeket érdeklő WLFI token kapcsán annyit osztottak meg, hogy a kriptopénz kizárólag governance, azaz szavazati jog biztosításával fog rendelkezni, bevételmegosztást nem fog garantálni.

A tokent egy előértékesítés formájában fogják piacra dobni, amiben 63%-ot fognak a befektetők részére értékesíteni. A fennmaradó részből 20% a Trump család és a tanácsadók részesedése lesz, 17% pedig a platform felhasználóinak ösztönzésére és különböző marketing célú programokra lesz félretéve.

Hogy az előértékesítésre mikor kerül sor, egyelőre nem közölték, de annyit elárultak, legközelebb november 4-én fognak ezzel kapcsolatban bejelentést tenni, ami azért érdekes, mert ez éppen az amerikai elnökválasztás előtti napot jelenti, amin Donald Trump is jelöltként indul.

A közvetítés során elhangzott több tanácsadó neve is, akik különböző kriptós projektekben és befektetési alapokban érintettek (pl.: Scroll, Polychain Capital), de a WLFI-ben betöltött pontos szerepüket nem tisztázták.

Összességében egy elég semmilyen bejelentés volt a tegnapi, amiből nem derült ki, hogy a tokenbe miért is érné meg befektetni és mi különbözteti azt meg egy pump and dump sémától. A projekt jelenleg még saját weboldallal sem rendelkezik, csak egy Telegram csatornán kommunikál az érdeklődőkkel. Az összkép jogosan kelthet csalódást egy amerikai elnökjelölt és családjának nevével fémjelzett projekt esetében, és ebben a formában inkább árt, mintsem használ a kriptók megítélésének. Trumpék november 4-én tisztázhatják a World Liberty Finance kapcsán felmerülő aggályokat.

Bybit Card: 20 dolláros airdrop + 15 euró elkölthető bónusz a kártyára az új regisztrálóknak

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img