Vállalati bitcoin kincstár körkép

spot_img

A Marathon Digital egy hónap alatt több mint 5000 bitcoint, a MicroStrategy 18 300 BTC-t adott hozzá bitcoin kincstárához az elmúlt hónapban, de a kisebb cégek sem tétlenkedtek bitcoin vásárlás terén.

A Marathon Digital Holdings (MARA), az észak-amerikai bitcoinbányász ágazat kulcsszereplője, az elmúlt hónapban több mint 5000 bitcoint adott hozzá vállalati kincstárához legutóbbi nyilatkozata szerint, így 26 200 BTC-re nőtt az a darabszám, amely felett rendelkezik. A MARA, így a bitcoin teljes kínálatának a 0,12%-át birtokolja.

A MARA szintén HODL stratégiát folytat, hasonlóan a MicroStrategy-hez. A cég filozófiája szerint meg fogja tartani az összes kibányászott BTC-t és rendszeres vásárlásokat tervez mellette. Ezzel a birtokolt mennyiséggel a MARA a második helyet foglalja el a vállalati kincstári sorrendben közvetlenül a MicroStrategy mögött a bitcointreasuries.com adatai szerint.

Az elmúlt napokban a MicroStrategy is bejelentette, hogy további 18 300 BTC-t vásárolt 1,11 milliárd dollár értékben, 60 408 dolláros átlagáron, amivel 244 800 BTC-re növelte vállalati bitcoin kincstári állományát. Michael Saylor szerint, a társaság évente 17%-os bitcoin hozamot ért el, kihasználva a BTC felértékelődését, továbbra is alacsony kamatlábak mellett hitelfelvételt folytat, hogy bővíteni tudna BTC állományát. A MicroStrategy a bitcoin teljes kínálatának a 1,166%-át birtokolja.

A nagyobb média figyelmet kapott vállalatok közül a Metaplanet és a Semler Scientific is növelni tudta bitcoin vagyonát az elmúlt hetekben. A két cég szintén tőkét gyűjt ahhoz, hogy folyamatosan tudjon BTC-t vásárolni. A Metaplanet legutóbb 38,4 bitcoint vásárolt 300 millió jen (kb. 2,2 millió dollár) értékben, így bitcoin kincstári vagyona 398,8 BTC-re emelkedett év eleje óta. 

Kapcsolódó cikkünk:

Az egészségügyi technológiai termékek és szolgáltatások fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozó, valamint orvostechnikai eszközöket gyártó vállalat, a Semler Scientific további 83 bitcoint vásárolt 5 millió dollár értékben. A cég tejes bitcoin kincstári állománya 1012 BTC-re nőtt, és továbbra is arra törekszik, hogy készpénztartalékából vásároljon bitcoint.

Érdemes megjegyezni, hogy az állami vállalatok bitcoin állománya 272 770 BTC-ről 354 316 BTC-re nőtt az előző év azonos időszakához képest, míg az ETF-ek és az alapok birtokában lévő részesedés 771 000 BTC-ről 1 078 274 BTC-re növekedett, ami a teljes bitcoin kínálat 1,69%-a és 5,13%-a.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet. 

Bitcoin alapú kincstári stratégiát vezetett be a Semler Scientific

/cryptobriefing, bitcoin magazine, bitcointreasuries/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img