10 000 Bitcoint vásárolt a kínai angyalbefektető

spot_img

Cai Wensheng egy kínai tech vállalkozó, aki személyes vagyonával támogat feltörekvő startup cégeket. Ő az alapítója az egyik legnépszerűbb telefonos alkalmazásnak, a szelfi készítő és szerkesztő Meitunak, mely 465 millió felhasználóval rendelkezik és havonta 6 milliárd képet dolgoz fel. Kína 152. leggazdagabb embereként személyes vagyonát 1.5 milliárd dollárra becsülik. Egy nemrég adott interjúban üzleti érdekeltségei mellett kriptopénzekkel való kapcsolata is szóba került.

Elmondása szerint 2018 elején már rendelkezett némi Bitcoinnal (1 számjegyű mennyiség), de amikor a 20 000 dolláros hype során jobban utánanézett a dolognak, ő is felfedezte a benne rejlő lehetőségeket. Végül úgy döntött, hogy 10 000 darabra növeli megtakarítását. Mivel az árat túl magasnak találta kivárt, de a lefelé tartó trendben lassacskán ő is vásárolni kezdett, míg végül a 6000 dolláros mélypontot követően sikerült is elérnie a kitűzött célt.

A Bitcoin mellett más kriptopénzek is felkeltették az érdeklődését, melyekből szintén vásárolt magának. Ezek közül a Theta, Ontology(ONT), Cortex(CTXT), ArcBlock(ABT), Zipper(ZIP), YeeCall(YEE), Dxchain(DXC) és a Charter(CAF) voltak, amiket külön is megemlített, ugyanakkor hozzátette: míg ezek közül egyeseken már most szép profitot ért el, mások azóta is veszítenek értékükből. Éppen ezért nem ajánlja másoknak hogy lemásolják őt, mert ő sem látja a jövőt és minden befektető hibázhat.

A kriptopénzek helyzetét a 2000-es évek elején tapasztalt internetes dotcom buborékhoz hasonlította, mely során ugyan a legtöbb cég elvérzett, de akik fenmaradtak minden képzeletet felülmúló hasznot hoztak befektetőik számára. Az év eleji visszaesést rövid távú megtorpanásnak tartja és ő maga is hosszútávra tervez. Kiemelte, hogy a Bitcoin árfolyama 1 éve még 1000 dollár körül alakult és ez a közelmúltbéli mélyponton is hatszoros hasznot jelentett a birtokosok számára.

Az ICO-kba történő befektetéseket a korai stádiumban lévő startupok támogatásához hasonlította és szerinte ez a hétköznapi emberek számára talán túl nehezen kezelhető kockázatokkal jár, ugyanakkor jónak tartja, hogy a lehetőség immáron bárki számára adott és ehhez nem kell feltélenül dollármilliárdosnak lenni.

Kínaiként természetesen érintett a kínai állam által bevezetett kriptopénz tiltásban. Bár hivatalosan nem lehet ezekkel kereskedni, szerinte a nem hivatalos (OTC) piacok virágkorukat élik. Sokan nagy tételekben vásárolnak és a jelek is arra mutatnak, hogy Kína hamarosan visszatérhet a nemzetközi piacra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img