A Ripple nem akarja hogy Ripple-nek hívjuk

spot_img

Hírösszefoglaló a Ripple… Azaz bocsánat, XRP háza tájáról.

Először is, már egy ideje megtörtént, csak mi még nem számoltunk be róla: Új logót kapott a Ripple, és új nevet is, mostantól XRP a neve. Ami ugyan nem tűnhet logikusnak, hisz ez a tőzsdei jele is, de hát erre futotta. Mindez azért történt így, mert a céget, a Ripple Inc.-et rendkívül irritálta valamiért, hogy a kriptopénzüket is mindenki Ripple-nek nevezi.

Nagy kérdés, hogy vajon miért a társaságuk nevét próbálják védeni a kriptóval szemben, és miért nem fordítva. A Ripple maradhatott volna Ripple, és változtathattak volna nevet ők. Hiszen a kriptó ezerszer fontosabb hosszútávon, üzletileg, mint a vállalat neve. Ezenfelül ki mire fog jobban emlékezni? Az XRP-re, vagy a Ripple-re? Nincs az az isten a világon, aki ráveszi az embereket arra, hogy mostantól XRP-t mondjanak. Csupa elhibázott marketing döntés. A logó pedig mostantól a csúnya, de legalább jellegzetes kék fidget spinner helyett két fekete vonal.

GG WP.

Ahogy a Cryptodaily és a Cryptovest is megírta legfrissebb kapcsolódó elemzésében, az érme továbbra is alacsony mozgó volumennel rendelkezik, hiába van benne nagy tőke. Míg elméletileg szinte kizárólag tranzakciós eszköznek (de abből a legjobbnak) szánták az XRP-t, addig gyakorlatilag éppen tranzakciókra alig használja bárki is.

Senki se tudja már, hogy mi is akar lenni az XRP. Ténykérdés, hogy az emberek továbbra is Ripple-ként hivatkoznak rá, és senki sem tudja igazán az XRP irányát és jövőképét, ahogy a cégét sem. Ez nem csupán marketing probléma, ez a természetes következménye a Ripple körüli kaotikus dolgoknak, értve a céget, és értve az XRP kriptovalutát is ezalatt.

… írta Nathan Bentley, a CryptoDaily szakértője, és nem is tudnék egyetérteni jobban. Azt ugyan tudjuk, és el is fogadtuk idővel, hogy a Ripple a bankok játékszere szeretne lenni, de azt soha nem értettük, hogy akkor tőlünk egész pontosan mit is akar. Miért akar “bevágódni” egy olyan szcénában, ahol a bankellenesség legalább annyira természetes, mint nem szeretni Avicii-t egy Slayer koncerten. Ha pedig pusztán bankok közötti tranzakciós szoftver szeretett volna lenni, akkor azt megtehette volna anélkül is, hogy ebben a szubkultúrában bemutatkozott volna egyáltalán.

Ha viszont az “internet pénze” szeretett volna lenni, mint ahogyan azt a rebranding során hangoztatták, akkor hogy gondolhatják, hogy az érméik több mint 50%-át a saját zsebükben parkoltatják, és a fennmaradó másik fél nagyobb része is nemzetközi bankoknál van? Így szeretnének bizalmat ébreszteni az emberekben?

Sok a kérdés az XRP körül, és mivel jelenleg ez a világ harmadik vezető kriptója – legalábbis papírforma szerint -, ezért örülnénk néhány válasznak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img