Megérkezett az euró fedezetű token

spot_img

Egészen eddig a stablecoinok, azaz a valós valutával fedezett kriptopénzek felhozatalából hiányzott egy euró alapú coin. Most ezt a piaci rést tömte be a STASIS nevű Máltán bejegyzett kripto- és pénzügyi vállalat. A dollárhoz kapcsolt stablecoinok közül eddig választhattunk a Tether, a MakerDAO, a Basecoin vagy a TrueUSD közül, azonban az euró tekintetében már nem volt ekkora választék. Lássuk mit tud az EURS jellel ellátott token.

Az EURS mögött álló csapat nem kevesebbet ígér, mint a legújabb, hamarosan életbe lépő máltai kriptoszabályozásoknak való teljes megfelelést. A Tether botrányaiból tanulva azt ígérik, hogy a Big Four könyvvizsgáló vállalat egyike rendszeres időközönként átnézi majd a könyveit és eredményüket nyilvánosan publikálják. Ez egy háromlépcsős verifikációs folyamat egyik lépése lesz. A további két lépés egy heti rendszerességű hitelesítés, majd egy (egyelőre nem klarifikált) pénzügyi intézet vagy intézetek által naponta kibocsátott statement lesz. A Tetherhez hasonlóan egy bankszámlán található letétbe helyezik majd a fedezetül szolgáló eurót.

A token az Ethereum blokkláncon fut, saját wallett programmal jön, ahol egyszerűen válthatunk ETH-ra és vissza.

A STASIS csapata egyértelműen az intézményes befektetőket célozza meg és egyfajta hidat próbál építeni a hagyományos és a kriptopiac között. Elképzelésük szerint a token jövőbeli kereskedőknek és kriptoalapkezelőknek lesz a leghasznosabb, akik ennek segítségével tudják majd kiküszöbölni a kriptopiac volatilitásából adódó kockázatokat. Állításuk szerint különösen figyelnek arra, hogy minden európai szabályozást betartsanak és a hagyományos tőzsdékre is bejussanak.

Ezek alapján megalapozott lehet az EURS-re úgy tekinteni, mint az intézményes befektetők bevonzása érdekében tett infrastruktúra építés trendjének folytatására.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img