A Bybit kivonul Franciaországból

spot_img

A Bybit közölte, hogy a szabályozási körülmények változása miatt kivonul a francia piacról. A helyi felhasználók emiatt már nem is vásárolhatnak kriptovalutákat a Bybitről és nem növelhetik a határidős pozícióik méretét sem. A tőzsde a számlákra történő befizetéseket és egyéb szolgáltatások használatát szintén korlátozni kezdi.

A Bybit augusztus 13-án minden főbb, Franciaországban nyújtott szolgáltatást felfüggeszt, a kereskedési lehetőségektől, a Bybit Cardon át, egészen a kamatozó/staking funkciókig. Ezt követően csak kiutalásra és a tőzsde egyes web3 funkcióinak használatára lesz lehetősége az ország lakosainak.

Franciaország egyike az Európai Unió 27 tagállamának, melyekben július 1-től kerültek bevezetésre az egységes európai kripto szabályozás (MiCA) első, kötelezően betartandó szabályai. A francia pénzügyi szabályozó, az Autorité des Marchés Financiers (AMF) szerint a Bybit nem felel meg a digitális eszközszolgáltatásokra vonatkozó elvárásoknak, ezért feketelistára helyezte a tőzsdét.

A MiCA szabályozás szerint minden EU-ban szolgáltató kripto vállalkozásnak kötelezően rendelkeznie kell EU-s regisztrációval, irodával és helyi képviselőkkel, hogy megkaphassák az európai ügyfelek kiszolgálását lehetővé tevő engedélyeket. A Bybit ennek jelenleg nem felel meg.

A Bybit szolgáltatásaival kapcsolatban eddig Franciaország, Belgium, Hollandia, Olaszország, Németország, Spanyolország, Lengyelország, Ciprus és Litvánia hatóságai vezettek be részleges vagy teljes tiltást, vagy tettek közzé hatósági figyelmeztetést.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img