Saját stabilcoint indít a Revolut

spot_img

Nagyon úgy fest, hogy az európai piacok kriptos szabályozási egyértelműsége a jelek szerint termékeny táptalajt teremt a stabilcoinok számára. A Ripple, a PayPal és a BitGo után a Revolut is saját stabilcoin fejlesztésén dolgozik, ami a hírek szerint előrehaladott fejlesztési állapotban van.

A londoni székhelyű Revolut fintech csoport bővíteni kívánja kriptovaluta kínálatát saját stabilcoin elindításával. A 45 milliárd dollárra értékelt Revolut egyébként nemrégiben szerezte meg az Egyesült Királyság banki engedélyét.

2015-ös indulása óta a Revolutnak világszerte 40 millió ügyfele van, ebből 9 millió az Egyesült Királyságban és 2,8 millió Írországban, így logikus lépésnek is bizonyulhat a Revolut saját stabil érméje.

A stabilcoin tervekről érkező híreket a Revolut szóvivője is megerősítette, miszerint a pénzügyi szolgáltató vállalat bővíteni kívánja kriptos kínálatát saját fejlesztésű stabilcoinnal. A Revolut stabil érméjét is teljes mértékben nemzeti tartalékeszközök fogják fedezni és valószínűleg az angol fonthoz lesz kötve.

A Revolut évek óta engedélyezi a kriptovaluta kereskedést alkalmazásán belül, valamint májusban indította el a Revolut X névre keresztelt önálló kriptotőzsdéjét brit ügyfelei számára. Kriptos körökben hazánkban is népszerű a Revolut, hiszen egyfajta fiat kapuként szolgál a kriptotőzsdék felé, ami rendszerint téma szokott lenni Discord szerverünkön.

A vállalat 2015-ben debütált pénzátutalási szolgáltatóként és 2017 óta folyamatosan építi, fejleszti kriptos szolgáltatásait. Az ügyfelek kezdetben néhány kriptovalutával, többek között bitcoinnal és ethereummal kereskedhettek, majd ez a szám napjainkra több mint 175 digitális eszközre bővült.

A cég legutóbb a múlt hónapban integrálta a Ledger Live-ot, amivel a felhasználók biztonságosan és kényelmesen tudnak kriptovalutákat adni-venni és kezelni.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A KuCoin-on is elérhetővé vált a Revolut Pay szolgáltatás

/revolut, cryptopolitan, ledger/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img