Keress elrejtett bitcoint egy végtelen galaxisban

spot_img

Egy érdekes ötlettel állt elő Jon Creasy, kriptoblogger és tanácsadó. Testvérével együtt azt találták ki, hogy a No Man’s Sky nevű videojátékban elrejtenek egy kis bitcoint, így népszerűsítik a legnagyobb kriptopénzt a játékosok körében.

A játékosok egyetlen feladata, hogy megtalálják a 12 szavas seedet, amit beleírtak két ún. Comm Station-be – ezekben tudnak a játékosok üzeneteket hagyni egymásnak. Bár kezdetben csak harminc dollárt tartottak a tárcán, egy kedves adakozónak hála már 200 dollár üti a markát annak a virtuális pilótának, aki felkutatja az eldugott bolygókon található mégeldugottabb üzenetet.

El is érkeztünk a lényeghez: a No Man’s Sky a játékvilág egyik legnagyobb bejárható térképével büszkélkedhet. A térkép tulajdonképpen egy önálló univerzum, amiben 18 trillió (azaz a 18-as után 18 darab nulla) bolygó kapott helyet. Az univerzum egy ún. procedurális generálással készül, tehát ezt a rengeteg bolygót a fejlesztők nem kézzel rakták össze, hanem előre meghatározott szabályok és algoritmusok alapján különböző elemekből építi fel őket a program, amint az első játékos a bolygóra lép. A méretéről jól tanúskodik, hogy ha több száz évig élnénk és folyamatosan játszanánk, akkor sem tudnánk felfedezni az összes bolygót.

Jon megosztott két darab képet a két különböző bolygón elhelyezett kommunikációs állomásról.

 

Azt is elárulta, hogy a mindkét bolygó az Endank Rendszerben található, bár nincs semmilyen módja annak, hogy ennek helyére rákeressen az a játékos, aki még nem járt ott. Egyelőre a két kép és a csilagrendszer neve az egyetlen kapaszkodó.

Elég menő lenne, ha a Kripto Akadémia egyik olvasója találná meg az elrejtett kódot, ezért bátorítunk mindenkit, aki játszik a játékkal, hogy tartsa nyitva a szemét. Ha szeretnéd követni a fejleményeket, akkor erre találod a subredditjét és ezen a linken a szervező blogját. A tárcaegyenleget ezen az explorer linken tudod ellenőrizni, így látni fogod, ha megtalálták, azaz ha kiutalják a tárcáról a bitcoint.

A No Man’s Sky 2016 augusztusában jelent meg, akkor viszont óriási csalódást okozott, hiszen a beígért fícsörök töredékét sem valósították meg és tömegek érezték magukat átverve. A fejlesztők nem hagyták annyiban, nemrég alaposan átszabták a játékot, ekkor került bele a multiplayer lehetőség is. Az új erőfeszítések meghozták a gyümölcsüket, a gémer közösség alapvetően pozitívan ítélte meg a változásokat és egy korrekt játék kerekedett a No Man’s Sky-ból.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img