Georgia állam fontolgatja a BTC elfogadását adóként

spot_img

Két szenátor javaslata nyomán elképzelhető, hogy hamarosan Georgia államban bitcoinnal illetve egyéb, még meg nem nevezett kriptovalutákkal is befizethetik adójukat a helyi lakók. Idén ez már a második hasonló kezdeményezés az USA-ban. A törvényjavaslat összhangban van egy másik államban, Arizonában elbírálásra váró előterjesztéssel, a cél ugyan az, sőt, az ottani megfogalmazás szerint “bitcoin vagy bármely más kriptovaluta” elfogadható lesz adó gyanánt.

Számomra döbbenetes ez a mondat, reméljük alaposabban utánajárnak a döntéshozók a kriptovilágnak, mielőtt megszületne a verdikt, bármilyen kriptovaluta elfogadása nem igen tenne jót a gazdaságnak. Márpedig a nyugati parthoz közeli állam előrébb jár a folyamatban mint Georgia, a tervek szerint a beérkező kriptovalutákat egy napon belül USD-re kell váltaniuk.

Az adóalany számára pedig az adott kriptovaluta és a dollár aktuális árfolyama szerint rögzítik a dollárban kifejezett befizetését. Eddig nem túl sikeres az alapötlet az ország más területein, New Hempshire például 2016 Januárjában lesöpörte az asztalról a koncepciót. Arról nem is beszélve, hogy ha egy kriptovaluta éppen emelkedik, akkor a polgár feltehetőleg józan eszére hallgatva inkább megtartja, az adóját pedig dollárban fizeti be.

Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img