Tovább robog a washingtoni kripto lobbi

spot_img

A kripto már rég nem underground. Erről újra meggyőződhettünk most, hogy az amerikai szövetségi választási bizottság kiadta az aktuális lobbizásról szóló beszámolóját.

Az amerikai törvényhozás meggyőzésére kriptopénz vagy blokklánc témában, ebben a negyedévben 40 jogi személy végzett lobbi tevékenységet.

Ők a „fintech” kategória alatt végezték a megbízatásukat, általában nem csak kriptóhoz köthető témában. A cégek így összesen 40 millió dollárt költöttek fintech lobbira.

Ilyen volt az egyik legnagyobb szereplő, a MasterCard, aki 720,000 dollárt költött lobbira ebben a negyedévben. Ügyei között az alábbiakat jelölte meg: fizetési kártyák, fizetési szolgáltatások, virtuális valuták és elektronikus fizetési tranzakciók.

Az ismertebb nevek között megtaláljuk a Coinbase-t és a Ripple Labs-t is, vagy a nagyobb piaci szereplőket tömörítő Blockchain Association is. Utóbbi 120,000-et költött, azzal a céllal, hogy elérjék, hogy a kriptopénzek kivételt képezzenek az értékpapírok szabályozásában.

A National Venture Capital Association, a kockázati tőkét képviselve félmillió dollárt költött arra, hogy a tőzsdefelügyelet véleményét formálja a szabályozási kérdésekben. A szervezet alelnöke elárulta, hogy az a céljuk, hogy a blokklánc projektekbe való befektetést (értsd: ICO és társai) is a startupbefektetésekhez hasonló módon kezelje a törvény. A hagyományos nézőponttal ellentétben ők éppen azt vallják, hogy a kockázati tőkés befektetőknek nincs szükségük a befektetők védelmét szabályozó regulációra.

A nagyok mellett már a decentralizált tőzsdék is képviselik saját érdekeiket. A listában feltűnik a Totle, ami egy decentralizált tőzsdéket összefogó startup. Az ő büdzséjükből 5000 dollár jutott lobbira.

A teljes lista itt látható:

(trustnodes)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img