A nyári szünet előtt új blokklánctörvényt tervez elfogadni a német parlament

spot_img

A világ egyik legerősebb gazdasága, Németország sem kíván kimaradni a blokklánc technológia forradalmából, “digitales wertrecht“, vagyis a digitális értékhez való jog néven még a nyári szünet előtt el kíván fogadni egy új szabályozást a parlament. Ennek lényege, hogy a tradicionálisan papír alapú kötvények helyett blokklánc alapú, virtuális tokeneket vásárolhassanak meg az érdeklődők egy-egy befektetés kapcsán.

Egy érzékletes példában a befektetés során nem klasszikus kötvényeket, hanem tokeneket kapna egy-egy vásárló egy ingatlanfejlesztőtől, éves elszámolás szerint ezek alapján, pontosabban ezek után kapná meg kifizetéseit. Thomas Heilmann, a kormányzó koalíció dedikált blokklánc szakértője szerint “kiemelt jelentőségű”, hogy Németország nyisson a blokklánc felé, különösen 2019 során.

Németország eddig konzervatív állásponton volt a bitcoin, és általában a kriptopénzek, a blokklánc technológia kapcsán, tudomásul vették a létezésüket, azonban érdemben nem reagáltak, szinte semmilyen formában. Ez most úgy tűnik nagyot változik, hirtelen cselekvő, tevékeny részesévé kíván válni az állam az egyre gyorsuló folyamatoknak.

Sőt, a Németországot jelentősen érintő bevándorlás kapcsán is felmerült egy blokklánc alapú megoldás bevezetése, mely az okmányok nélkül érkező menedékkérők országon belüli azonosítását segítené. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ez az eszköz valóban bevezetésre kerül-e, az viszont biztos, hogy a kriptopénzeket most kimozdítja Németország a “szürke” jogi státuszból, átlátható, egységes szabályozást vezet be.

Figyelemmel kísérjük a németországi fejleményeket, csatlakozz Discord csatornánkhoz, ne maradj le erről sem!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img