Ethereum 2.0 és az ETH árfolyama

spot_img

Egy Cointelegraph interjúban beszélt néhány napja Joseph Lubin, az Ethereum projekt társalapítója és a ConsenSys blockchain szoftverfejlesztő-tanácsadó cég alapítója, a fejlesztés jövőjéről, és a komoly skálázhatósági javulást ígérő Ethereum 2.0-ról.

A blokklánc Serenity nevű 2.0 verziója szerinte 18-24 hónapon belül a mostani állapothoz képest ezerszeres skálázhatóságot ér el. A fejlesztést négy ütemre osztották, és nyolc fejlesztőcsapat dolgozik már most az új láncon. Néhány hónapon belül működő teszt hálózat érkezik. A Proof-of-Stake átállással kapcsolatban kiemelte, hogy a fejlesztés megkezdése előtt alapos és időigényes kutatást végeztek a megvalósíthatóságáról. Az új blokklánc új funkciókat is hoz, melyek közül a privát tranzakciókat emelte ki. Kérdés, hogy ehhez a hivatalos szervek mit fognak szólni.

Az alábbi videóban 3 percben beszél arról, hogy mit csinál a kriptós hírekben időről-időre előkerülő ConsenSys, illetve a 600 vállalati tagot számláló Enterprise Ethereum Alliance. Spoiler: Az Ethereum globális elterjesztésén dolgoznak.

Az Ethereum, gyakori temetése ellenére, nem véletlenül található még mindig Top3-ban, az óriási fejlesztői közösségnek (40x nagyobb bármely más projekténál) és a vállalati felhasználásnak köszönhetően fejlődése és domináns szerepe biztosított.

Az ETH árfolyam 2017, és 2018 első hónapja során, az ICO örűlet, majd az alt robbanás során 13 000%-os emelkedést produkált. Egy évvel később 80 dollár körül találjuk, mely 94% esést jelentett a csúcsról. Hiába menetelt innen 180$-ig, az utóbbi hetekben a BTC megindulása miatt a teljes piachoz hasonlóan a másfél éves mélypontra esett vissza a bitcoinhoz képest:

ETHBTC árfolyam a Coinbase adatai alapján, Forrás: Tradingview rajzoló

A tegnapi és mai napon aztán 20% elmozdulás történt az aljról, melyet a bitcoin mozgásának függvényében követhet további emelkedés. A csúcs idején 0.12 BTC-ért cserélt gazdát egy ETH.

Ethereummal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img