Home Tags Defláció

Tag: defláció

Inflácó? Defláció?

0
Nem bírom tovább. Rengetegen használják tévesen az infláció és defláció fogalmát. Itt az én nézetem. A központi bankok aggresszívan inflálják el pénzünk monetáris alapját. 2008 óta, az amerikai Federal Reserve 0.8 trillió dollárról 7.1 trillió dollárra duzzasztotta saját mérlegét.

A jegybankok és a következő válság: a deflációtól a stagflációig

0
A világ összes kormánya és jegybankja a következő 3 fő lépéssel küzd a járvány ellen: hatalmas likviditási injekciók és kamatvágások a piac és hitelezés megsegítésére sosem látott költségvetési programok, melyeknek célja a kölcsönök és támogatások nyújtása a reálgazdaság számára robosztus állami költekezés, alapvetően a jelenlegi kiadási és enyhítési intézkedések révén Ugyanakkor, ezek még mélyebb problémákat okozhatnak, mint maga a jelenleg orvosolandó.

Még annak ellenére is deflációt tapaszthatunk majd, hogy a FED pumpálja a pénzt

0
Az eddigi márciusi adatok alapján az éves pénzkészletbővülés az Egyesült Államokban 10.5%os emelkedést mutat a februári 6.6% és a tavaly márciusi 1.7%-hoz képest (AMS mérőszám). Adva a tényt, hogy a FED úgy önti a gazdaságba a pénzt, mintha nem lenne holnap, gyanítható, hogy az AMS lendülete tovább gyorsul majd és az infláció hatásai pillanatok alatt láthatóvá válnak. Ugyanakkor, a gazdasági tevékenységek tömeges leállását figyelembe véve, van arra esély, hogy a bankok mágikus, levegő által fedezett pénzteremtési lehetősége (pl. a résztartalékosi rendszeren keresztül) meredeken csökkeni fog.

Pár szó a deflációról

0
A defláció tényleg a végét jelenti az üzleteknek? Aligha. A defláció csakis az inflációs gazdaságban jelent gondot. Ellentmondásosnak hangzik, de a lényeg az, hogy egy vállalkozás a jövőbeni megfelelő működés (célok elérése, teremtése) felé irányul, és nem arra, hogy a múltat ismételje.