Ez történt ma | nagy bejelentések várhatóak a ma kezdődő Bitcoin 2024 Konferencián

spot_img

Cynthia Lummis szenátor nagy bejelentésre készül a Bitcoin 2024 Konferencián

A hét elején Cynthia Lummis republikánus szenátor rejtélyes üzenetet tett közzé X fiókján: “Nagy dolgok jönnek ezen a héten.” A szenátor asszony is a fő résztvevők közé tartozik a hétvégén megrendezésre kerülő, az idei év legnagyobb Bitcoin konferenciáján. Meg nem erősített források szerint Lummis új kriptobarát törvényjavaslat benyújtását tervezi, ami által a bitcoin hivatalosan is elismert tartalékeszközként szerepelne az ország stratégiai tartalék alapjában. Lummis egyelőre nem erősítette még meg az új törvényjavaslatról szóló híreszteléseket. Sokan Donald Trump beszédéhez kötötték a bitcoinról szóló pletykákat, de mivel Lummis a volt elnök tervezett beszéde előtt lép fel a konferencián, így ő jelentheti be a bitcoin bevezetését a nemzeti tartalékeszközök közé, amit talán Trump meg is erősíthet.  

Erősödik a stabilcoin piac

Hónapokig tartó stagnálás után növekedés jele tapasztalható a stabilcoin piacon, ami az esetleges tőkebeáramlás előszele is lehet. A több tucat stabil érmét tartalmazó stabilcoin szektor összesített piaci kapitalizációja a DefiLlama adatforrása és a Wintermute szerint először ugrott 164 milliárd dollár fölé a Terra 2022. májusi összeomlása óta. Még mindig az USDT a vezető dollárhoz kötött stablecoin több mint 114 milliárd dolláros piaci kapitalizációval. A Nansen blokkláncelemző cég is hasonló véleményen van, bullish fejleménynek nevezi a stabilcoin piac növekedését. 

Kamala Harris nem vesz részt az idei Bitcoin 2024 rendezvényen

A Bitcoin 2024 Konferencia szervezői tárgyalásokat folytattak Kamala Harris leendő demokrata elnökjelölt kampány stábjával, hogy vegyen részt a rendezvényen. A szerda esti órákban a stáb elutasította a felkérést, így Harris nem vesz részt Bitcoin Konferencián és nem fog beszédet sem mondani. A Bitcoin Magazine vezérigazgatója és a rendezvény főszervezője David Bailey szerint ez nem meglepő, hozzátette, hogy az elnökjelölt távolléte tükrözi a jelenlegi kormány kriptovalutákhoz való hozzáállását. 

Nyílt forráskódú Bitcoin tárcát dobott piacra a Proton Mail

Az adatvédelemre fókuszáló e-mail szolgáltatások ismert szereplője, a Proton Mail, a napokban jelentette be, hogy egy nyílt forráskódú Bitcoin pénztárcát hozott létre. A Proton Mail-t 2014-ben alapította a CERN és az MIT tudósainak egy csoportja azzal a céllal, hogy olyan e-mail szolgáltatást hozzanak létre, amely végpontok közötti titkosítással védi a felhasználók adatait és magánéletét. Azóta a vállalat kibővítette termékportfólióját a ProtonVPN-nel, a ProtonDrive-val és a ProtonCalendar-ral, amelyek szintén a biztonságra és az adatvédelemre fókuszálnak. 

A nyílt forráskódú Bitcoin pénztárca létrehozása tökéletesen illeszkedik a cég termékportfóliójába, lehetőséget biztosítva ezzel a felhasználók számára a legnagyobb kriptovaluta kezeléséhez. Ráadásul a Proton Mail felhasználói könnyen integrálhatják a Bitcoin pénztárcát a vállalat által kínált egyéb szolgáltatásokkal, biztonságos és összekapcsolt ökoszisztémát hozva létre. A pénztárca használata egyben biztosítja a felhasználói anonimitást és a tranzakciók nyomon követésének megakadályozását is.

Újabb bitcoinbányász céget vásárolt fel a Riot

Az észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász óriás, a Riot 92,5 millió dollárért vásárolta fel a Kentucky-i székhelyű Block Mining bányászcéget. A felvásárlási ügylet részeként a Riot 18,5 millió dollárt fizetett készpénzben, valamint 74 millió dollárt Riot törzsrészvényekben. A Block Mining két telephellyel rendelkezik Kentuckyban 60 megawatt (MW) összkapacitással, amit a Riot 2024 végéig 110 MW-ra kíván bővíteni és akár 300 MW fölé is lehet fejleszteni. Az akvizícióval körülbelül 1 EH/s-al fog nőni a bányász vállalati hashráta kapacitása.

Jelentős emelkedésen vannak túl a Solana hálózaton futó mémcoinok

A Solana ökoszisztéma mémcoinjai jelentős növekedésen vannak túl az elmúlt hét napban, felülmúlva a nagyobb kriptopiaci alt szereplőket. A CoinGecko adatai szerint a Solana blokkláncon futó mémérmék teljes piaci kapitalizációja július 24-én 9,2 milliárd dollár volt. A legjobban teljesítő mémérme a MEW volt 82%-os emelkedéssel, amit a Gigachad (GIGA) követett bő 45%-al. A piaci kapitalizáció szerinti legnagyobb Solana hálózaton futó mémtoken, a Dogwifhat (WIF) 21,5%-os emelkedést produkált, így piaci kapitalizációja 2,54 milliárd dollárra emelkedett. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Ezen a héten hagyhatják jóvá az orosz kriptobányász törvényt

/cryptonomist, cointelegraph, coindesk, cryptobriefing/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img