Ezen a héten hagyhatják jóvá az orosz kriptobányász törvényt

spot_img

Oroszország ezen a héten legalizálhatja az ipari méretű kriptovaluta bányászatot. A bitcoinbányászatot is érintő hírről számos orosz média számolt be eddig a héten. A médiaorgánumok szerint az orosz kriptobányászati törvény szeptember 1-jén léphet hatályba.

Az Interfax arról számolt be, hogy az Állami Duma elfogadta annak a törvénytervezetnek a harmadik olvasatát, amely arra kényszerítené az Orosz Föderációban működő kriptobányászokat, hogy megfeleljenek a pénzmosás elleni jogszabályok követelményeinek. A törvényt a felsőház ratifikálhatja először, ezt követően, pedig az elnöki hivatal véglegesítheti.

A Vedomosti eközben azt írta, hogy az Állami Duma készen áll arra, hogy az elkövetkező napokban törvényt fogadjon el a kriptovaluta bányászatról. A híroldal a törvényjavaslat egyik szerzőjét, Anton Gorelkin törvényhozót idézte, aki úgy nyilatkozott ez ügyben, hogy a törvénytervezetet el fogják fogadni még a Duma tavaszi ülésszakának vége előtt. (A Duma jelenlegi ülésszaka augusztus 5-én zárul.)

Gorelkin azt is elárulta, hogy a törvényjavaslat második olvasatára már kiadtak egy módosítási csomagot. A Vedomosti, egy névtelen Állami Duma-hoz közeli forrást is idézet, aki azt állította, hogy a törvényjavaslatot a hét végére teljes egészében elfogadhatják. Egy másik magas rangú tisztviselő is megerősítette, hogy a régóta várt jogszabály végre készen áll a szavazásra, amit több mint két éves tanácskozás előzött meg.

A TASS az Állami Duma Pénzügyi Piaci Bizottságának elnökét, Anatolij Aksakovot idézte a témával kapcsolatban, miszerint szorosan együttműködnek a kormánnyal, és törvényjavaslatokat készítenek elő a második és harmadik olvasatra. A Pénzügyi Piaci Bizottság is arra számít, hogy még ebben a parlamenti ülésszakban fogadják el majd azokat a törvényeket, amelyek szabályozni fogják a szektort.

Kapcsolódó cikkek:

Putyin néhány hónappal ezelőtt felszólította a törvényhozókat, hogy gyorsítsák fel a kriptobányászat szabályozásának a kidolgozását. Ezzel ellentétben az Orosz Központi Bank korábban még a kriptobányászat betiltását javasolta. Az otthoni bányászok sorsa azonban jelenleg még tisztázatlannak tűnik az elfogadásra váró törvénytervezetben is. Számos javaslat merült már fel ez ügyben, többek között az is, hogy a nem ipari méretű bányászatot betiltsák.

Oroszország legutóbb a stabil érmék legalizálásának lehetőségét vizsgálta nemzetközi tranzakciók lebonyolításához, hogy egyszerűsítse az orosz vállalatok számára a határokon átnyúló fizetéseket. Az Orosz Központi Bank az aranyhoz vagy az amerikai dollárhoz kötött stabil érmék engedélyezésére irányuló javaslatairól is tárgyalt, ami úgy néz ki, hogy állandó szabályozási normává válhat az Orosz Föderációban.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Kriptoadózási körkép a nagyvilágból

/cryptonews, interfax, tass, vedomosti/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img