Kamala Harris a demokraták támogatását élvezi

spot_img

Kamala Harris, az Egyesült Államok jelenlegi alelnökének nagy esélye van arra, hogy megszerezze a szükséges támogatást a küldöttektől, hogy megkapja a Demokrata Párt elnökjelöltségét – derült ki a legfrissebb közvélemény-kutatás eredményéből.

A legutóbbi Associated Press (AP) közvélemény-kutatás szerint Harris 3107 küldött támogatását élvezheti. Ezzel az eredménnyel ő a feltételezett demokrata elnökjelölt, aki Donald Trump ellenfele lehet a következő hónapokban. 

Joe Biden visszalépésével és támogatásával Harris gyorsan megszerezte pártja adományozóinak, választott tisztviselőinek és más vezetőinek támogatását. Egyetlen más jelöltet sem nevezett meg egy küldött sem a felmérésben. Bill és Hillary Clinton, valamint Nancy Pelosi házelnök is támogatta Harris-t, véget vetve a találgatásoknak, hogy Hillary Clinton indulhat-e az elnökjelöltségi versenyben.

„Ma este büszke vagyok arra, hogy megszereztem a szükséges támogatást ahhoz, hogy pártunk elnökjelöltjévé válhassak. Az elkövetkező néhány hónapban beutazom az országot, és mindenről beszélni fogok az amerikaiaknak. Szándékomban áll egyesíteni pártunkat és nemzetünket, valamint legyőzni Donald Trumpot” – nyilatkozta Kamala Harris X fiókján közzétett tweetben kedd este.

“A Bitcoin 2024 konferencia főszervezője bejelentette, hogy tárgyalásokat folytatnak Kamala Harris kampánystábjával arról, hogy előadóként ő is fellépjen a hétvégi eseményen. A rendezvény azért számíthat kiemelt figyelemre, mert Donald Trump már biztosan ott lesz a fellépők között és egyes források szerint nagy bejelentésre készül” (bitcoin, mint amerikai kincstári tartalék?).

“A konferencia főszervezője úgy fogalmazott, hogy Harris esetleges megjelenése lehetőséget adna arra, hogy a demokraták újra pozicionálják magukat az ország leggyorsabban növekvő (kriptós) választói rétegével szemben. A stáb akár már ma, szerdán dönthet a részvételről. 

Harrishez közeli források szerint az új demokrata elnökjelölt sokkal nyitottabb álláspontot képviselhet a technológiai és innovációs kérdésekben, állítólag már több kriptoipari vezetővel is felvette a kapcsolatot, hogy tanácsot kérjen a Nemzeti Demokrata Konvenció előtt.”

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Trump mellett Kamala Harris is beszédet mondhat a hétvégi Bitcoin 2024 konferencián

/cryptodnes, AP, vox/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img