Donald Trump beszédet fog mondani az év legnagyobb Bitcoin konferenciáján

spot_img

Az Egyesült Államok korábbi elnöke, Donald Trump beszédet fog mondani az év legnagyobb, 2024 Bitcoin Konferencián. A hírt az esemény szervezői is megerősítették és fel is vették az előadók közé. A július végén kezdődő eseményen sokan arra számítanak, hogy Trump esetleg információkat kotyoghat ki az USA kriptopolitikájával és szabályozási kerettervével kapcsolatosan. 

A Bloomberg is úgy tudja, hogy a 2024-es amerikai elnökválasztás republikánus jelöltje is részt vesz a Tennessee állambeli nashvillei konferencia harmadik napján július 27-én. Történelmileg Tennessee fontos állam a Republikánus Párt számára, mert az állam legalább már két évtizede a párt mellett áll.

A 2020-as elnökválasztáson Trump a szavazatok 60,66%-át szerezte meg, míg a jelenlegi elnök, Joe Biden a szavazatok 37,45%-át gyűjtötte be. Ebből adódóan sokan úgy vélik, hogy a milliárdos egykori elnök egy nagyon erős üzenetet kíván küldeni ellenzékének és a kriptoiparnak július végén Nashville-ből a Bitcoin Konferencián elmondott beszédével.

A 2024 Bitcoin Konferencia főbb előadói

Azt azonban érdemes mindenkinek tudni, hogy a mostani elnökválasztási verseny alatt változott meg gyökeresen Trump álláspontja a bitcoin és a kriptoipar iránt, mondhatni 360 fokos fordulatot vett. Korábban úgy nyilatkozott a közösségi platformokon közzétett bejegyzéseiben, hogy nem rajong a bitcoinért és más kriptovalutákért sem, értékük erősen ingadozó, a dollár erejében hisz. 

Ezt is olvasd el:

A nemzetközi sajtó is meglepődött, mikor Trump a kampány során bejelentette, hogy kampányadományként elfogadják a digitális eszközöket is, köztük a bitcoint, ethereumot és egyéb más kriptovalutákat. Később a Kraken társalapítója, Jesse Powell 1 millió dollárt adományozott Trump kampányára, főként ethereumot, majd a Gemini tőzsde alapítói, a Winklevoss ikrek is összesen 2 millió dollár értékű bitcoint utaltak a republikánus jelölt részére. 

Bitcoin, Trump mémérmék, bitcoinbányászrészvények 

A Trumphoz kapcsolódó mémérmék az elmúlt napokban a negatív piaci hangulat ellenére meglepően jól teljesítettek. A Maga (TRUMP), a Trump Pepe (TRUMPEPE), a FreeTrump (TRUMP) átlagosan több mint 10%-ot emelkedett, de akadt, amelyik 100% is ment.

Kapcsolódó cikkünk:

Emellett a bitcoinbányász vállalatok részvényeinek árfolyamai is megemelkedtek a közelmúltban, miután Trump találkozót szervezett velük. A megbeszélés során az elnökjelölt úgy nyilatkozott, hogy “a bitcoinbányászat lehet az utolsó védelmi vonalunk a CBDC ellen”, majd hozzátette: “Biden bitcoin iránti gyűlölete csak Kínának, Oroszországnak és a radikális kommunista baloldalnak segít”.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Tovább dübörög Trump kripto elnökválasztási kampánya

/coinspeaker, bloomberg/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img